Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kompislaget som får Semb til å sperre opp øynene

Svett BK setter norsk rekord i opprykk.

TILHENGER: Toppfotballsjef og æresmedlem Nils Johan Semb har full oversikt over hva Svett BK foretar seg.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILHENGER: Toppfotballsjef og æresmedlem Nils Johan Semb har full oversikt over hva Svett BK foretar seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

||| • Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte!

(Dagbladet): Det Kongsvinger-fødte Oslo-laget Svett BK hadde allerede lekt seg gjennom åttende-, syvende- og sjettedivisjon da de i høst sto på randen av norgesrekord med sitt fjerde opprykk på fire år.

Bare Holmlia (ifølge NRK-guruene i FK fotball, Alexander Schau og Thomas Aune) hadde tidligere klart bragden Svett var i ferd med å gjennomføre. Men med ett så det stygt ut, da Svett gikk på et knepent 4-3 tap for Tåsen i et urviktig opprykksoppgjør.

Heldigvis er gutta opptatt av annen idrett enn fotball også. Noen av spillerne oppdaget nemlig at en av Tåsens mest sentrale og målscorende figurer var tidligere verdensmester på 1000 meter skøyter, Even Wetten. Og herr Wetten sto ikke oppført på dommerkortet.

- Det viste seg jo at han spilte under falskt navn. Så vi så ingen annen utvei enn den litt usportslige og valgte å legge inn protest med såpass klare bevis, sier Svett-leder Johan Sjøberg til Dagbladet.

OPPTUR: Gutta i Svett BK fosser fram i divisjonsystemet, og det blir lagt merke til. Foto: Privat
OPPTUR: Gutta i Svett BK fosser fram i divisjonsystemet, og det blir lagt merke til. Foto: Privat Vis mer

- Det er jo ikke hundre prosent sportslig å stille med spilleuberettigede heller. Så til slutt rykka vi opp på bekostning av Skeid 2 og Tåsen, på målforskjell, humrer Sjøberg.

Småkjendis i fotballmiljøet
Tre NFF-tilkjente poeng sikret det fjerde opprykket på fire år, og tangering av den norske rekorden. Og Svetts rakettoppskyting gjennom divisjonene blir lagt merke til.

Klubben er allerede en yndling i det nevnte FK Fotball på NRK P3, og for ikke lenge siden ga den nyansatte toppfotballsjefen Nils Johan Semb seg til kjenne som æresmedlem i Svett.

- Jeg tar av meg hatten og gratulerer Svett Ballklubb. Kombinasjonen av et kult navn og de sportslige prestasjonene har blitt en snakkis, sa Semb da Kongsvinger-lokale Glåmdalen skrev om laget i oktober, og spådde samtidig at Svett fort kan ta norgesrekorden alene ved å sikre enda et opprykk neste sesong.

- Jeg tror de har nivået inne. Her spørs det om ikke den nye toppfotballsjefen må følge nøye med, sa Semb.

Trenerjakt for nytt opprykk
Svett BK ble stiftet «over en kasse pilsner på Majorstua» i 2005, og består i hovedsak av spillere opprinnelig fra Kongsvinger området, ispedd et par andre innflyttere i hovedstaden. Klubben telller 30 aktive, og har ifølge leder Johan Sjøberg 30-40 støttemedlemmer som bidrar.

- Kjetil Kristoffersen har vært et nyinnkjøp som har innfridd alle forventninger. Vi har fått inn en ordentlig keeper som har vært fantastisk god for oss. Martin Sandstad, Mads Martin Torp og Ole Morten Moløkken er andre trofaste travere jeg er nødt til å trekke fram, sier Sjøberg når han skal forklare det siste opprykket.

Men Svett BK ser allerede framover mot tredjedivisjon. Det vil bety fem opprykk på fem år, og ikke minst muligheten til å delta i NM, der håpet må være å trekke storklubben i de fleste spillernes hjerter, tippeligaklare Kongsvinger.

I tråd med disse ambisjonene har klubben nå begitt seg ut på den første trenerjakten i klubbens historie.

- Målsetninga nå er å få ansatt en manager. Vi har et par navn på blokka, men foreløpig vil vi holde kortene tett til brystet, sier Johan Sjøberg til Dagbladet, (og innrømmer samtidig at han kanskje ikke husker samtlige navn sånn på sparket).

NESTEN STOPP: Verdensmester på skøyter Even Wetten holdt på å snyte Svett for det siste opprykket, men formelle feil satte en stopper for det. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry Lampen
NESTEN STOPP: Verdensmester på skøyter Even Wetten holdt på å snyte Svett for det siste opprykket, men formelle feil satte en stopper for det. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry Lampen Vis mer

PS! Heder i Klubben i mitt hjerte-avstemninga kan kanskje hjelpe på rammevilkårene for trenerjakten. Stem på Svett BK eller laget i ditt hjerte her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media