Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Komplett fiasko for skiskytterjentene: - Nå ramler de sammen én etter én

Tyske Laura Dahlmeier tok gull da de norske jentene bommet gang på gang.

HOCHFILZEN, ØSTERRIKE 20170212.
VM i skiskyting 2017.
Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og  ble beste norske på 16.-plass under jaktstart kvinner, søndag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HOCHFILZEN, ØSTERRIKE 20170212. VM i skiskyting 2017. Marte Olsbu skjøt 19 treff av 20 mulige og ble beste norske på 16.-plass under jaktstart kvinner, søndag Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Tyske Laura Dahlmeier vant med tiden 41.30.1. Hun bommet én gang på første skyting, men gikk godt og skjøt feilfritt resten av rennet. Tsjekkiske Gabriela Koukalova tok sølv, mens italienske Alexia Runggaldier tok bronse.

Norges beste ble Tiril Eckhoff med en 39. plass. Hun gikk i mål 4,47 minutter bak Dahlmeier.

Kaia Wøien Nicolaisen havnet på 47. plass, Marte Olsbu gikk inn til 58. plass, mens Fanny Birkeland avsluttet på 63. plass.

Bom på bom for de norske jentene

- Nå ramler det norske laget sammen én etter én her, sa NRKs ekspertkommentator Andreas Stabrun Smith om prestasjonen til de norske jentene midtveis i løpet.

Til tross for én bom på første liggende, lå Fanny Birkeland greit an etter å ha skutt fullt hus på første stående.

- Det begynner å bli en fin utvikling på løpet for Birkeland, meldte NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter å ha sett den andre skytingen.

Men etter tre bom på tredje skyting var derimot løpet over for Oslo-jenta. Totalt ble det fem tilleggsminutter på Birkeland.

- I dag var jeg faktisk ganske rolig og bra, jeg vet faktisk ikke hva jeg gjør galt på den liggende serien, sier Birkeland til Dagbladet.

- Jeg synes jeg gjør en god skyting på stående så jeg får ta med meg det videre.

Også Kaia Wøien Nicolaisen skjøt godt på de to første skytingene, men med to bom på andre liggende, var også løpet til Nicolaisen så godt som over. Med totalt tre tilleggsminutter ble Nicolaisen Norges beste skytter.

Tiril Eckhoff gikk inn til sin første skyting med beste inngangstid, men med to bom på første skyting ble det et vanskelig utgangspunkt for Eckhoff. Eckhoff bommet én gang på andre og tredje skyting, men på siste stående ble det fullt hus.

Et horribelt utgangspunkt skulle også Marte Olsbu få da hun fikk tre tilleggsminutter allerede på første skyting. Olsbu skjøt fullt hus på andre skyting, men fikk to nye tilleggsminutter etter bom på tredje og fjerde skyting.

- Løpet mitt var kjempedårlig, rett og slett, sier Olsbu til NRK.

Drømmeforhold

Blant høye fjelltopper og i strålende sol i Hochfilzen var skiskytterkvinnene i gang igjen etter to hviledager i VM.

De norske skiskytterjentene har skuffet i VM-starten, uten å være i nærheten av å kjempe om medaljer. Tiril Eckhoff ble beste norske med 13. plass på sprinten, før Olsbus 16. plass på jaktstarten.

Slik startet de norske i dag av de 99 på utøverne på plass i VM:

13. Fanny Horn Birkeland

52. Kaia Wøien Nicolaisen

81. Tiril Eckhoff

86. Marte Olsbu

Herrene går normaldistansen 20 km i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling