- Komplett fiasko

Hertha Berlin så ut til å gå på et nytt tap i Bundesliga, men sto for en utrolig snuoperasjon og snudde 0-3 til 3-3 i en dramatisk kamp mot Fortuna Düsseldorf.

SENTRAL: Per Ciljan Skjelbred var kaptein og spilte hele kampen da Hertha Berlin spilte 3-3 mot Fortuna Düsseldorf. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Pixathlon/Shutterstock
SENTRAL: Per Ciljan Skjelbred var kaptein og spilte hele kampen da Hertha Berlin spilte 3-3 mot Fortuna Düsseldorf. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Pixathlon/Shutterstock Vis mer
Publisert

Hertha Berlin kom fra et ydmykende 0-5-tap hjemme mot Köln forrige helg. Trener Alexander Nouri valgte å bytte ut sju mann fra den kampen, blant dem keeper Rune Almenning Jarstein. Per Ciljan Skjelbred spilte derimot fra start.

Byttene så imidlertid ikke ut til å hjelpe stort. Allerede etter ti minutter sto det 2-0 til vertene, etter scoringer av henholdsvis Kenan Karaman og Erik Thommy. Halvveis sto det 3-0.

- Første omgang var en komplett fiasko. Man kan ikke slippe inn slike mål i Bundesliga, sa Skjelbred til DAZN.

- Men likevel holdt vi på å vinne. Det var et veldig viktig poeng.

Selv om Düsseldorf styrte spillet, kom Hertha Berlin til et par gode muligheter i første omgang. Etter elleve minutter skjøt lagets polske spiss Krzysztof Piatek i stolpen fra spiss vinkel, og i det 30. minutt kom samme mann alene med keeper, men Düsseldorfs sisteskanse Florian Kastenmeier fikk avverget skuddet.

På overtid i første omgang kunne imidlertid nevnte Kenan Karaman sette inn 3-0 for Fortuna Düsseldorf. En fortjent ledelse til hjemmelaget til pause.

Fra 0-3 til 3-3

Det var ingenting som tydet på at Hertha Berlin skulle komme inn i kampen igjen, men i det 64. minutt klønet Düsseldorfs målscorer Erik Thommy det til og handset ballen inn i eget mål.

Reduseringen satte fart på Berlin-laget, og bare to minutter senere sendte brasilianske Matheus Cunha i vei en kanonkule som føk inn nede ved stolpen. Plutselig sto det 3-2, og det var spenning i kampen igjen.

Hertha kom til en ny stor sjanse i det 72. minutt, da Piatek nesten greide å flikke et frispark videre i mål.

I det 74. minutt ble samme Piatek spilt igjennom og felt av Düsseldorfs keeper innenfor 16-meteren. Dommeren pekte korrekt på straffemerket, og Piatek satte selv straffen i mål. 0-3 var dermed snudd til 3-3.

Offsidemål og stolpeskudd

Umiddelbart fulgte flere gode muligheter for begge lag. Etter 81 minutter satte hjemmelagets Nana Ampomah ballen i nettet, men ble korrekt avblåst for offside.

Det ble dramatisk i sluttminuttene, og i det 90. minutt kunne Cunha ha sikret seieren for Hertha Berlin, men skuddet gikk i stolpen.

Kampen endte 3-3, og dermed tok Hertha Berlin, eller «den gamle dame», som klubben også kalles, et viktig poeng mot en av rivalene i bunnstriden.

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha Berlin. Valon Berisha spilte 72 minutter for Fortuna Düsseldorf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer