Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Komplett kaos for OL-vinner. - Jeg trodde jeg hadde sett alt

Ingen skjønte noe, bortsett fra dommerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Yannick Agnel vant OL-gull i London på 200 meter fri. Onsdag skulle han skaffe seg muligheten til å forsvare gullet om to år i Rio.

Det blir det sannsynligvis ingenting av. Til tross for enorme protester.

Det sørger en angivelig dommerskandale for.

Onsdag var det finale i fransk mesterskap på 200 meter fri. Den franske kvalifiseringen til OL er slik at de to beste i mål kan kvalifisere seg direkte.

Protester Angel ble dømt tredje i mål. Det var det ikke så mange som forsto noe av. Ifølge L'Equipe viste også reprisebildene at Agnel slo inn som andremann.

Trener Lionel Horter som var helt overbevist at hans elev ble nummer to leverte inn protest på vegne av Agnel. Men juryen endret ikke resultatet.

Horter henvendte seg til appellkomiteen som ikke har anledning til å benytte bilde og videomateriale. Seint på kvelden kom kjennelsen. Resultatet ble stående.

- Jeg følte det. At jeg var nummer to. Alle andre følte det samme. Også alle som var i bassenget. Dette er bare helt utrolig, sa Agnel oppgitt til pressen etter at skandalen var et faktum.

Han fortsatte:

- Jeg trodde jeg hadde sett alt. Men det har jeg tydeligvis ikke. Nå har jeg i hvertfall en historie jeg skal fortelle mine barn og barnebarn, sa Agnel som tok skandalen med munter fatning.

Tekniske problemer Arrangøren hadde problemer med tidtakeranlegget og elektronikken gjennom hele det franske mesterskapet.

Det kan ha vært med på å felle OL-vinneren.

Fortsatt håp Yannik Agnel er ikke i samme klasse som da han vant gullet i London på 1.43,14. Han slo inn på 1.46,99 i den franske finalen onsdag. Tiden er over kravet det franske svømmeforbundet har satt for automatisk deltakelse i Rio. Men samtidig er det ingen som svømte under kravet på 1.46,06.

Likefullt er et av kvalifiseringskriteriene er å være blant de to første i mål i det franske mesterskapet.

Agnel har ikke gitt opp håpet for å komme seg til Rio.

Stafetten Det er også andre muligheter for 23-åringen i Rio.

- Vi har et stafettlag som kan ta gull, sier Agnel.

Agnel deltok på begge stafettlagene som tok gull på 4 x 100 meter og sølv på 4 x 200 meter i London-OL.

Hele Norges coronakart