Casper Ruud-kamp utsatt igjen i Australian Open

Komplett regnkaos for Ruud

Regn skaper trøbbel for Casper Ruud i Australian Open-kvalifiseringen i tennis. Kampen mot Dmitrij Popko er på nytt stanset på grunn av det dårlige været i Melbourne.

REGNET BORT: Casper Ruud har fått en trå start i Australian Open-kvalifiseringen. Ikke på grunn av motstanderne. Men på grunn av regnet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
REGNET BORT: Casper Ruud har fått en trå start i Australian Open-kvalifiseringen. Ikke på grunn av motstanderne. Men på grunn av regnet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Oppgjøret, som er en del av 2. kvalifiseringsrunde, ble først stoppet etter ni minutter. Etter en times tid ble spillet gjenopptatt, men det tok ikke lang tid før regnet igjen bød på problemer.

Ruud og Popko rakk å holde serven i hvert sitt game før det lille duskregnet tiltok og dommeren stoppet kampen for første gang. Nordmannen var i 3-2-ledelse da matchen igjen ble utsatt etter kort tid.

Etter lang ventetid måtte dommeren til slutt be Ruud og Popko om å gå tilbake til garderoben. Det var da mørke skyer over banen i Melbourne.

Ved 10-tida norsk tid fortalte pappa Christian Ruud til NTB at det er meldt oppholdsvær om litt. Det er lagt opp til at kampen skal spilles ferdig fredag. Siden det er flomlys rundt banen, vil ikke mørkets frambrudd skape problemer.

Kvalifiseringskampen skulle opprinnelig starte natt til fredag norsk tid, men ble flyttet flere timer på grunn av det dårlige været.

Ruud vil være et siste hinder unna 1. runde i Australian Open om han slår ut Popko. 19-åringen fra Snarøya har aldri klart å kvalifisere seg for en Grand Slam-turnering tidligere.

I 1997 var hans far nær en kvartfinaleplass i Australia. Christian Ruud deltok i Grand Slam-turneringer totalt ti ganger i løpet av sin karriere.

(NTB)