Komplett uslåelige

MONTPELLIER (Dagbladet): Det finnes bedre fotballspillere enn dem som spiller mot Marokko i kveld. Men som lag framstår åpningsutgaven av Drillos som bortimot komplett. 11 spillere med 11 forskjellige spesialferdigheter i en bortimot uslåelig forening.

Drillo var en individualist som aktiv. Som trener er han en lagbygger.

Han leter ikke nødvendigvis ikke etter de beste fotballspillerne. Han leter etter dem som passer best sammen.

Ferske eksempler:

 • Ingen landslagstrener i Europa ville unngått å kalle inn toppscoreren i Østerrike i VM-oppkjøringa. Drillo klarte det. Geir Frigård var aldri innom. Han var ikke den riktige spillertypen.
 • Det var heller ikke toppscoreren i Norge fire år på rad: Harald Brattbakk.
 • Og heller ikke han som ødela Brattbakks statistikk: Sigurd Rushfeldt.

Men Håvard Flo var typen. En spiller som slet med status som dårligste utlending i Bundesliga, og som ikke scoret særlig mange mål.
På Drillos er han blitt den nye favoritten i lufta _ og dermed en av de viktigste spillerne foran kveldens VM-åpning.
Drillo gir blaffen i status når han leter etter spillere. Han leter etter spillere med kvaliteter som utfyller hverandre. Mot Marokko stiller han med 11 mann som naturligvis har mange felles kvaliteter.
Men først og fremst har de én hver. Og sammen danner de et bortimot komplett lag. Forhåpentligvis blir Drillos også komplett uslåelige:

 • Frode Grodås er moralen

Klamret seg til Drillos med det eneste middelet han hadde: Gode landskamper. Åpner VM som kaptein og klart førstevalg _ uten å ha spilt førstelagsfotball på over et år. Enorm viljestyrke og moral.
 • Henning Berg er autoriteten

Roper, veiver og tar ansvar. En type du ikke tør annet enn å yte maksimalt sammen med.
 • Dan Eggen er taklingsstyrken

Bortimot uslåelig i lufta, men taklingsevnen imponerer mest. Limer seg på motstanderen _ og gjør ett av to: Stikker en tåtupp fram og ødelegger, eller meier til på det mest brutalt lovlige.
 • Ronny Johnsen er farta

Hurtigst på Drillos _ og meget viktig i en forsvarsfirer som mangler fart. Kombinert med evnen til å lese spillet, framstår han som en Rune Bratseth-type. Dessverre enda mer skaderammet.
 • Stig Inge Bjørnebye er spisskompetansen

Venstrebeinet hans er det nærmeste man kommer spisskompetanse på Drillos. Har tilslag og presisjon på et meget høyt nivå _ og er den viktigste forutsetningen for suksess på dødballer.

 • Håvard Flo er luftstyrken

Det klassiske tårnet på Drillos ene flanke. Ikke like høy som fetterne sine, men tar igjen med en fabelaktig spenst og timing. Har dessuten kvaliteter langs bakken som overgår tidligere tårns.
 • Øyvind Leonhardsen er løpsstyrken

Leo skaper kaos _ og åpner rom for medspillerne. Så spesiell at det på en ekstrem dag skal være mulig for Leo å spille en god kamp uten å være nær ballen.
 • Kjetil Rekdal er stabiliteten

De gule skoene klarer ikke å påvirke inntrykket av en trygg og stabil spiller. Men ingen har avslørt større evner til å stå fram i kritiske situasjoner.
 • Erik Mykland er luringen

Spontan og spilleglad. Evnen til å lese spillet kan ende i de tilsynelatende merkeligste bevegelser _ men ofte er det Myggen som ender opp med ballen. Fintene hans er mer for publikum enn for effektiviteten.
 • Ole Gunnar Solskjær er matchvinneren

Kan avgjøre kamper på en tilfeldig halvsjanse. Glimrende skuddferdigheter med begge bein, og trenger mindre plass og tid enn de fleste for å treffe skikkelig.

Tore André Flo er effektiviteten
Har gitt Drillos en ny dimensjon. Frekk, driblesterk og bevegelig. Men først og fremst er han en spiss som scorer mål: 12 mål på 25 kamper. Det er like sterkt som det er nytt i Drillos-sammenheng.
Selvsagt har også Drillos svakheter. Først og fremst mangel på fart _ og spesielt i midtbaneleddet. Men også forsvarsfireren er totalt sett blitt litt tregere etter at Dan Eggen kom inn på laget, og dyttet Henning Berg ut på backen _ og sannsynligvis Gunnar Halle ut av laget.
Men mot Marokko er det ikke tidelene på hurtighetstestene som blir avgjørende. Ikke så lenge Drillos har så mange andre kvaliteter.