Komplett!

POKLJUKA (Dagbladet): VM-sølvet på 15-kilometeren i går var den endelige bekreftelsen på at Liv Grete Skjelbreid Poirée (26) er blitt den komplette skiskytter - med VM-medalje i samtlige individuelle øvelser.

Tidligere har Liv Grete vært favoritt på sprint, jaktstart og fellesstart, mens normaldistansen har vært et mareritt for jenta fra Eikelandsdalen litt utenfor Bergen. Inntil i går.

Ta bare en kikk på hennes tidligere mesterskapsresultater i denne øvelsen:

1996: 42, 1997: 39, 1999: 28, 2000: 32, OL 1998: 15.

Ikke rart Liv Grete strålte av lykke i går - til tross for at hun mistet det som så ut til å være en opplagt gullmedalje, inntil hun pådro seg to tilleggsminutter på de to siste skuddene på siste stående skyting.

- Dette sølvet viser at jeg nå er i stand til å kjempe om seier på samtlige øvelser, og derfor betyr denne medaljen også ekstra mye for meg, sier en kjempeglad Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

- Nå vet jeg at jeg har flere medaljesjanser selv om det skulle gå skeis på en øvelse. Det er veldig gøy og betryggende å vite at jeg er blitt mye jevnere denne sesongen.

- Katastrofe

NRKs skiskytingskommentator Kjell Kristian Rike har fulgt Liv Grete Skjelbreid Poirées ferd mot toppen, og gledet seg over at hun endelig lyktes på den opprinnelige øvelsen i skiskyting.

- Tidligere har hun vært en katastrofe på 15-kilometeren. Derfor står det stor respekt av det hun nå har fått til, sier Rike til Dagbladet.

Ektemann Raphael Poirée sier det slik:

- Veldig få utøvere er i stand til å vinne samtlige øvelser. Nå er Liv en av dem, og det er beviset på at hun er blant tidenes beste skiskyttere.

Gull, sølv og bronse

Med sølvet i går har hun vunnet både gull, sølv og bronse i løpet av VMs tre første konkurranser.

Men enda mer imponerende:

På under ett år har Liv Grete Skjelbreid Poirée klart kunststykket å vinne VM-medalje i samtlige individuelle øvelser: sprint, jaktstart, fellesstart og normaldistanse.

- Alt som har skjedde det siste året er så utrolig at jeg ennå ikke er helt sikker på om jeg forstår det, sier en rørt sølvjente.

Kvart million

Økonomisk har det også blitt et fantastisk mesterskap for Liv Grete så langt: I premiepenger fra IBU tjener hun 78000 kroner for gull, sølv og bronse.

I tillegg kommer bonuspenger fra generalsponsoren Vital, som etter det Dagbladet har grunn til å tro beløper seg til 162000 kroner.

Det vil si at Liv Grete har tjent 240000 kroner i VM.

<B>LYKKELIG:</B> Liv Grete Skjelbreid Poirée misset gullet med en hårsbredd på siste skyting, men hun er likevel veldig godt fornøyd med innsatsen på normaldistansen. Hun har bare tosifrete resultater på 15 km i tidligere mesterskap. Her blir hun gratulert av vinneren, Magdalena Forsberg.