- Komplette amatører!

Liverpool raser mot Capello & co etter Gerrard-skade.

SKULLE BARE SPILLE EN TIME: Men Steven Gerrard ble lenger på banen, og etter 85 minutter haltet han av banen med en strekk på baksida av låret. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
SKULLE BARE SPILLE EN TIME: Men Steven Gerrard ble lenger på banen, og etter 85 minutter haltet han av banen med en strekk på baksida av låret. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): Steven Gerrard har vært hjertet og hjernen i et Liverpool-lag som har slitt tungt denne høsten.

Men nå må de helrøde trolig klare seg uten kapteinen en tid framover, etter at han pådro seg en strekk på baksiden av låret med fem minutter igjen å spille av gårsdagens landskamp mot Frankrike.

Ifølge The Guardian var oppfatningen i Liverpool at Gerrard bare skulle spille en time - og da skaden var et faktum tok det ikke lang tid før raseriet veltet fram fra Merseyside.

Klubbens fysiske trener Darren Burgess tok fram storslegga på Twitter.

KAN VÆRE UTE I FLERE UKER: - Nå betaler vi prisen for deres inkompetanse, raser Liverpools fysiske trener. Foto: EPA/ANDY RAIN
KAN VÆRE UTE I FLERE UKER: - Nå betaler vi prisen for deres inkompetanse, raser Liverpools fysiske trener. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

- Helt utrolig fra alle involverte på landslaget og i FA med tanke på skaden til SG (Steven Gerrard, journ.anm.). De ignorerte avtalen og fortida fullstendig, skrev han.

Og hadde mer på lager:

- Komplett amatørskap, og nå betaler vi prisen for deres inkompetanse. Rett og slett skammelig.

- Vi er også lei oss
England stilte et ungt og uerfarent lag på Wembley i går. Andy Carroll, Jordan Henderson og Kieran Gibbs spilte alle fra start, og mer rutinerte folk som Rio Ferdinand og Gareth Barry måtte begge gi seg etter 1. omgang med lettere skader.

Det gjorde at Fabio Capello så bort fra den muntlige avtalen de hadde med Liverpool, om at Gerrard ikke skulle spille mer enn 60 minutter.

FORSVARES AVGJØRELSEN: Fabio Capello sier England trengte Gerrards rutine på banen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FORSVARES AVGJØRELSEN: Fabio Capello sier England trengte Gerrards rutine på banen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Om mulig spiller ikke folk mer enn det vi har avtalt med klubbene deres. Men Barry var virkelig skadet, så vi trengte rutine på banen ettersom vi stilte med et veldig ungt lag. Han (Gerrard) sa også at han følte seg bra, så av den grunn ble han værende på banen. Alle som spilte var friske nok til det. Steve var OK. Men vi er selvsagt også lei oss for det som skjedde, sier Capello ifølge The Guardian.

Forstår Liverpools sinne
Liverpool er nummer 11 på tabellen etter 13 serierunder, men bare tre poeng skiller ned til nedrykksstreken. I helga kommer jumboplasserte West Ham til Anfield, og deretter har de Tottenham borte, Aston Villa hjemme og Newcastle borte.

Dagens undersøkelser av hamstringen til Gerrard avdekket at klubbkapteinen må belage seg på minst tre til fire uker på sidelinja, melder klubbens hjemmeside.

Capello minner om klubblagene ikke kan få styre antall spilleminutter for de som er på landslaget.

- De kan ikke bestemme hvor lenge noen skal spille. Om det var mulig ville han spilt en time. Jeg forstår hvorfor de er opprørte, det samme er jeg. Det er et problem å spille en slik kamp på onsdag etter en rekke kamper i Premier League, Europa League eller Champions League. Da kan det skje at en spiller blir skadet. Premier League er en tøff liga å spille i, sier Capello.

LYSPUNKTET: Andy Carroll fikk skryt av Capello for debuten sin. Foto:  REUTERS/Eddie Keogh
LYSPUNKTET: Andy Carroll fikk skryt av Capello for debuten sin. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Han så sitt unge mannskap få kjørt seg grundig på eget gress i går, og 1-2-tapet var av det høyst fortjente slaget. Debutant Andy Carroll var derimot et lyspunkt.

- Jeg er veldig glad på hans vegne, fordi han spilte veldig godt. De gangene han mottok ballen spilte han den hurtig videre, og bevegelsene hans var farlige hver gang. De andre ungguttene vil gjøre det bedre neste gang. De trenger erfaring, sier Capello.

GA FRANKRIKE LEDELSEN: Karim Benzema scoret tidlig i 1. omgang. Foto:    REUTERS/Stefan Wermuth
GA FRANKRIKE LEDELSEN: Karim Benzema scoret tidlig i 1. omgang. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer