Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koné ute en måned til

- Mer langvarig enn vi trodde.

USIKRE UTSIKTER: Total ruptur av muskulatur festet til kneskåla - der har du diagnosen som sendte Yssouf Koné (t.h.) på opererasjonsbordet i fjor høst. Siden har han gått til Vålerenga og sportsdirektør Truls Haakonsen, men spilleklar er han ikke før tidligst i april. Foto: VIF
USIKRE UTSIKTER: Total ruptur av muskulatur festet til kneskåla - der har du diagnosen som sendte Yssouf Koné (t.h.) på opererasjonsbordet i fjor høst. Siden har han gått til Vålerenga og sportsdirektør Truls Haakonsen, men spilleklar er han ikke før tidligst i april. Foto: VIF Vis mer

VALLE (Dagbladet): Da Vålerenga sikret seg Yssouf Koné (29) foran nesa på Rosenborg, hentet de en spiller som fortsatt var under opptrening fra skade.

Fire måneder etter at han hadde gjennomgått en kneoperasjon, besto spissen den medisinske testen på Valle i slutten av januar.

Da ble det rapportert at bare to uker gjensto til han kunne slutte seg til resten av troppen.

- Kanskje fem uker
Men nå - seks uker seinere - bekrefter Vålerenga-trener Martin Andresen at Koné fortsatt er langt unna.

- Han trenger tre-fire uker på å være klar for full trening med laget. Kanskje fem uker, til og med, sier Andresen til Dagbladet.

- Og ja - det er lengre tid enn først antatt.

Søndag er det fem uker til Vålerenga møter Lillestrøm til rivaloppgjør på Ullevaal i serierunde 4.

- Masse smårusk
Andresen har en god håndfull skadeproblemer å hanskes med, åtte dager før Vålerenga drar til Stavanger for å møte Viking i første tippeligarunde.

- Det er masse smårusk.  Yssouf Koné og Fegor Ogude har fortsatt ikke trent med laget i vinter. Mohammed Fellah nærmer seg, men trenger tid på å komme skikkelig i form. I tillegg er Andreas Nordvik skadet, sier Andresen.

VIFs medisinske koordinator Eirik Bjærke utdyper:

- Vi har et reelt håp om at Fellah skal rekke seriestarten. Det samme gjelder Ogude. Nordvik fikk en strekk i Tyrkia, der er det mer en kamp mot klokka, og jeg er kanskje litt mer pessimistisk med tanke på neste helg for hans del enn de to andre. Men det er lov å håpe.

- Hva kan du si om Koné?

- Han gjør framgang hver eneste dag. Det var en alvorlig kneskade, og da er det ikke bare rent fysisk man skal trene seg opp, men også mentalt: Han må lære seg å stole på kneet, sier Bjærke.

- Vi kjører derfor to økter daglig med ham. Den ene bruker han til fotballøvelser sammen med spillerutvikler Andrea Loberto. Den andre går på koordinasjon, styrke og balanse, sier Bjærke.

- Det er jo en stund siden sist han spilte fotball, og det er vrient å fastslå når han kan trene for fullt med laget. Men det er ikke så lenge til jeg er fornøyd med den fysiske biten, og da blir det opp til trenerne å avgjøre hvordan han skal matches.

Jakter midtstopper
Det er spesielt angrepsplassene som bekymrer Martin Andresen.

- Vi har ikke fått spilt med den sannsynlige 9-eren og 10-eren der framme en eneste gang i vinter. I tillegg har vi mistet Bengt Sæternes, så vi er svekket, sier Vålerengas trener, som likevel ikke regner med at det vil bli kjøpt inn flere spissforsterkninger i dette overgangsvinduet:

- Det er ikke så mange penger å kjøpe for. Men vi ser på en midtstopper. Der har vi i praksis bare to mann å ta av, sier treneren, og sikter til Stefan Strandberg og André Muri.

BEKYMRET: Martin Andresen har ennå ikke fått testet de to offensive håpene Mohammed Fellah og Yssouf Koné i vinter. Foto: Bjørn Langsem
BEKYMRET: Martin Andresen har ennå ikke fått testet de to offensive håpene Mohammed Fellah og Yssouf Koné i vinter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling