Koné vil til Manchester City

Så til United eller Chelsea. Takker nei til 2,5 mill i RBK.

(Dagbladet.no): Yssouf Koné har takket nei til den beste lønna Rosenborg noensinne har tilbudt en spiller, skriver Adresseavisen.

Etter det avisa erfarer, skal han ha blitt tilbudt 2,5 millioner kroner i grunnlønn. Noe som vil bety over tre millioner i året med bonuser.

- Det er et godt tilbud i Norge, men i forhold til resten av Europa er det ingenting, sier Koné til avisa.

Tilbud fra toppklubber

Til dagens VG sier 25-åringen at han har tilbud fra klubber i England og Tyskland. Han vil ikke ut med hvilke klubber, men sier det er klubber som spiller i Champions League.

- Det er toppklubber i øverste divisjon. Jeg snakker om klubber som er med i Champions League denne sesongen, sier RBK-spissen.

I går var han i nettmøte på Uefa.com. Der ble Koné blant annet spurt om hvilke engelske klubb han kunne tenke seg å spille for.

- Hvis jeg har sjansen til å flytte til England, vil jeg det - fordi det etter min mening er den beste ligaen i verden. Jeg skulle gjerne spilt for Manchester City. Jeg liker laget, jeg liker hvordan de spiller og det vil være enklere å få spilletid enn i United, svarte Koné.

VIL VEKK: RBK har strukket seg langt for å beholde Yssouf Koné i Trondheim, men han lokkes av enda større penger i enda bedre ligaer i Europa. Foto: Tom E. Østhuus
VIL VEKK: RBK har strukket seg langt for å beholde Yssouf Koné i Trondheim, men han lokkes av enda større penger i enda bedre ligaer i Europa. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- Trondheim et kult sted

Men på sikt kan han tenke seg å flytte over til Citys erkerivaler på Old Trafford.

- Det er bedre å gå til et lavere plassert lag i England først - for så å ta steget opp til Manchester United eller Chelsea, skriver Koné i nettmøtet.

Men etter endt karriere, ser han ikke bort fra at han kan tenke seg å komme til Norge igjen:

- Jeg liker Norge. Det er et rolig sted og en fin plass å bo. Når jeg slutter å spille fotball, kunne jeg tenke meg å bo i Norge. Trondheim er et vakkert sted, et veldig kult sted. Folk liker meg og jeg liker dem.

Koné har kontrakt med Rosenborg ut 2008-sesongen, men blir neppe å se på norske baner til våren.

Koné vil til Manchester City
NORGESVENN: Landslagsspilleren fra Burkina Faso stortrives i Trondheim, og sier han kan tenke seg å bo i Norge etter endt fotballkarriere.