Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kona: - Jeg gråt hver dag

Det har ikke vært enkelt å bli kona til selveste Rio Ferdinand.

GIFT: Kate Wright og Rio Ferdinand giftet seg i september 2019. Nå snakker kona ut om den tøffe tida. Foto: Anthony Harvey/REX
GIFT: Kate Wright og Rio Ferdinand giftet seg i september 2019. Nå snakker kona ut om den tøffe tida. Foto: Anthony Harvey/REX Vis mer

Tidligere fotballspiller, Rio Ferdinand, kan regnes som en av Englands beste forsvarsspillere gjennom tidene. 81 kamper har han for landslaget, men er nok mest kjent for prestasjonene i Manchester United hvor han spilte i 12 år. Midtstopperen fungerer nå som fotballekspert, samtidig som han har hatt flere baller i lufta etter at han lå opp i 2015.

Tida etter fotballkarrieren har vært preget av både oppturer og nedturer. I 2016 mistet Ferdinand kona Rebecca Ellison til brystkreft. Paret har tre barn sammen.

Bortgangen var særdeles tøff for profilen og hans barn. For å bearbeide sorgprosessen annonserte Ferdinand at han ville satse på en profesjonell boksekarriere. Han skrev også sin andre biografi «Thinking out loud: Love, Grief and Being Mum and Dad» i denne perioden, der han letter på sløret om hvordan det er å være enkemann.

Boksekarrieren ble det ikke noe ut av, men kjærligheten fant han tilbake til. I september 2019 giftet Ferdinand seg med Kate Wright. Paret satte bryllupet til Tyrkia, hvor også selveste Ashanti var gjesteartist, favorittartisten til Wright.

Nå snakker kona ut om hvordan det har vært å komme inn i Ferdinands familie.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

SANGFUGL: Rio Ferdinand er regnet som en av Englands beste forsvarspillere gjennom alle tiden, men nå viser han fram et nytt talent. Video: @Rio Ferdinand/Twitter Vis mer

Vanskelig periode

Forholdet har nemlig blitt satt på prøve, på grunn av særdeles ulykkelige omstendigheter, og som har gjort det vanskelig for barna Lorenz, Tia og Tate å akseptere sin nye stemor.

- Jeg gråt hver dag i et år etter at jeg flyttet inn med Rio, sier Wright i et større intervju med Daily Mail.

Årsaken var flere dødsfall innad i familien.

- Det var en ekstremt vanskelig tid, for hans mor Janice gikk bort etter kreft, bare to år etter at de mistet Rebecca. Hjertet mitt brast på grunn av dem. Alt jeg ville var å prøve å fikse ham, gjøre barna glade og være så støttende som jeg kunne. Jeg ga opp jobben og prøvde å gjøre alt riktig, sier Wright.

Det var ikke en enkel tid for kona som aldri har hatt barn selv.

- Jeg kan ikke lage mat, og gjorde ting feil - som å glemme å putte gymklær i skolesekken, eller overså e-poster fra lærerne. Jeg var ikke en mor, ei heller vant til å være rundt barn. Eneste jeg visste var at jeg ville gjøre alt for dem, sier Wright.

Ikke prioritert

I samme intervju forteller Rio at han prøvde å støtte Wright i den vanskelige tida. Små bagateller gjorde ingenting i det større bildet.

- Jeg husker jeg tenkte «Hva snakker du om?». Jeg har tre barn som har mistet sin mor og bestemor. Det har ingenting å si om du glemmer noe i sammenheng med barnas skole. Jeg ville ha henne der, men jeg kunne ikke se hvor tøft det var for henne. Jeg var helt oppslukt i min egen sorg. Hun var langt ned på prioriteringslista, sier Ferdinand.

Heldigvis har familien kommet seg gjennom den tøffe tida. I disse dager vil også dokumentaren «Rio and Kate: Becoming a step family» gå på lufta, Ferdinands andre dokumentar gjort i sammenheng med BBC.

Dokumentaren vil gi innblikk i familiens hjem i Kent og Portugal, og vise flere scener der Wright prøver å finne sin posisjon i sin nye familie. Til tross for at fotballkona ikke har barn selv, utelukker hun ikke at det kan bli noen i framtida.