Kona ber Torgeir slutte

LILLESTRØM (Dagbladet): Jonus (1) og Jesper (4) har pappaen sin oftere for seg sjøl etter at Lillestrøm-kaptein Torgeir Bjarmann (34) sist mandag brakk kinnbeinet på fire steder. Kona Sissel ber ham nå slutte med fotball.

- Jeg synes han bør gi seg etter dette. Synes ikke dere også det? spør Sissel Bjarmann.

Dagbladet traff familien da de i går ettermiddag hentet Jesper i barnehagen. Sissel liker dårlig at mannen nå har ti år gammel ståltråd over det høyre øyet, og ei flunkende ny stålplate over det venstre.

- Nok får være nok, men samtidig elsker jo Torgeir å spille fotball. Dette er ikke lett heller, sier hun.

Sjøl er Bjarmann diplomatisk i uttalelsene.

- Alltid en fordel at kona er blid. Vi tar familieråd i desember. Jeg tar ett år om gangen, og dette året er ikke ferdig enda. Men denne skaden har ingenting å bety for avgjørelsen, sier han.

Faktisk vurderer han å presse seg sjøl på banen de to siste kampene denne sesongen. Men bare om Lillestrøm ikke er ute av sumpa før den viktige kampen mot Brann 20. oktober.

- Jeg stiller meg disponibel om de siste kampene er avgjørende for enten det ene eller det andre, sier han.

Psyker seg opp

Det var på Ullevaal mot Vålerenga sist mandag at det smalt for alvor da Bjarmann i en duell støtte rett inn i hoftebeinet på lagkamerat Rikhardur Dadason. I dag drar han inn til Oslo for å ta stingene.

- Jeg har tre brudd nede på kinnet, og et over øyet. Der ligger det nå ei stålplate, sier Bjarmann.

Han kan trene igjen om tre-fire uker, men det er fortsatt et stykke derfra til comeback.

- Bruddet gror fint, det, men det være viktige kamper om jeg skal spille mer i år. Etter en slik smell må det stå mye på spill for at jeg skal klare å psyke meg opp og tråkke til. Og det er nå engang slik jeg spiller. Om jeg bare klarer å yte 70 prosent, kan jeg like gjerne finne på noe annet.

Smertene er nå ubetydelige. Men bivirkningene er fortsatt merkbare.

- Etter hvert vil vel trykket på bihulene gi seg noe. Jeg har heller ikke følelse i tennene. Det er akkurat som å være bedøvd. Men dette er ikke overraskende. Det var akkurat slik sist det skjedde også. Det tar lang tid å få følelsen tilbake, sier Bjarmann, som knuste kinnbeinet på høyre side da han ble truffet av Asbjørn Helgelands albue i generalprøven mot Fyllingen før seriestart i 1992.

- Derfor visste jeg med en gang at dette var brudd. Jeg kjente igjen akkurat samme pipelyden i hodet som sist. Det var som å skru klokka ti år tilbake.

Sju operasjoner

Siden debuten i 1988 har Bjarmann spilt 279 kamper i toppserien. Bare Ola By Rise (346), Svein Mathisen (327), Tom Gulbrandsen (307) og Charles Berstad (303) har flere. Sjøl mener Bjarmann at helsa har kommet heldig fra det.

- Nesa har klart seg i alle år. Men den er jo litt sliten, kjenner jeg. Har litt problemer med å puste. Har dessuten brukket tynnleggen på høyre bein, og både tynnleggen og tjukkleggen på venstre bein. Dem brakk jeg samtidig da jeg kjørte slalåm. Jeg har også operert begge leddbåndene i begge anklene. Til sammen tre ganger, sier han.

Men han klager ikke.

- Dette er småting i forhold til dem som plages med kneskader. Det har jeg aldri hatt, sier han.

Han begynte for eksempel med hårstrikk før en kamp mot Ham-Kam for mange år siden fordi han måtte holde håret unna fem nysydde sting.

Ble med Jesper

Mens bruddene gror, blir det nå mer tid til familieliv for Bjarmann. Sist mandag, mens pappa forberedte seg til kampen mot Vålerenga, dro Jesper på sin første fotballtrening noensinne. I går skulle Torgeir være med.

- Jeg er med på treningene for å backe opp gutta sosialt. Kommer også til å være med på øvelser der det ikke er fare for ansiktet.

Han vil ikke risikere flere smeller. Optimisten Bjarmann ser noe positivt i det meste.

- Jeg får i alle fall ansiktsløftningene gratis.

2002: I kampen mot Vålerenga sist mandag pådro Torgeir Bjarmann seg kinnbeinsbrudd på venstre side.
KOMMER TILBAKE I ÅR? Lillestrøms Torgeir Bjarmann koser seg med sønnene Jonus (t.v.) og Jesper mens han går skadet. Bjarmanns kinnbeinsbrudd gjør at sesongen er over, men hardhausen vurderer å presse seg sjøl tilbake på banen. - Jeg stiller meg disponibel om de siste kampene er avgjørende for enten det ene eller det andre, sier han.