Bestilte drap på boksetrener som spilte død:

Kona bestilte drap på ektemannen og ble lurt trill rundt

Forfalsket egen død. Kona dømt til 20 år i fengsel.

SPILTE DØD: Ramon Sosa spilte død for å lure kona Maria som hadde bestilt et drap. Dette i regi sammen med politiet. Foto: Montgomery County District Attorney's Office
SPILTE DØD: Ramon Sosa spilte død for å lure kona Maria som hadde bestilt et drap. Dette i regi sammen med politiet. Foto: Montgomery County District Attorney's Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boksetreneren Ramon Sosa (50) fra Houston, Texas, er i sentrum for en spesiell historie der han hjalp både lokalt politi og FBI med å oppklare et «drap».

Sosa spilte nemlig død og lot politiet ta bilder etter at han lot som om han var blitt skutt og drept av en såkalt leiemorder.

Bak bestillingen av drapet: Sosas egen kone, Maria (43).

Latter

Det er blant annet amerikanske Fox og en rekke andre medier som melder om den tragiske historien, og stuntet til Sosa reddet trolig hans eget liv. Kona Maria innrømmet i retten at hun var hjernen bak drapsforsøket og ble dømt til 20 år bak murene.

Men forspillet er ellevilt:

Den nå dømte kvinnen skal også ha uttrykt glede da hun så de falske bildene av Sosa med falskt blod. Hun ante ingenting om at hun var blitt lurt da politiet først tok kontakt.

I GODE OG ONDE DAGER: Maria og Ramon Sosa var gift i seks år. Helt til hun forsøkte å bestille en leiemorder. Foto: Privat
I GODE OG ONDE DAGER: Maria og Ramon Sosa var gift i seks år. Helt til hun forsøkte å bestille en leiemorder. Foto: Privat Vis mer

- Det var en fryktelig følelse. Dette er en kvinne jeg var gift med og plutselig bryter hun ut i latter når hun ser meg død. Jeg kjente sinne, sier Sosa til Fox News i et nytt intervju.

Han forteller:

- Som mange andre par hadde vi noen problemer, blant annet med business. Vi snakket om skilsmisse, sier Sosa.

- Hvordan kom du på ideen med de falske bildene? spør reporteren.

- Vi ville sette henne i ei felle. Jeg gikk til politiet og fortalte vår historie. De kom med ideen om å forfalske min egen død. Dagen etter ble min kone tatt, sier Sosa.

DØMT: Maria Sosa sa seg skyldig og må sone 20 år i fengsel. Foto: Montgomery County District Attorney's Office
DØMT: Maria Sosa sa seg skyldig og må sone 20 år i fengsel. Foto: Montgomery County District Attorney's Office Vis mer

Kontaktet feil mann

Det var Sosas bakgrunn fra boksemiljøet som trolig reddet livet hans.

Ifølge amerikanske medier skal Maria Sosa ha tatt kontakt med en person kalt Gustavo for å utføre drapet. Prisen var på nærmere 2000 dollar (drøyt 16 000 kr). Problemet var bare at Gustavo var en bekjent av ektemannen.

De hadde nemlig møttes gjennom boksingen.

- Jeg hadde jo trent ham. Han ringte meg og sa noen var ute etter meg. Jeg trodde selvsagt først at han spøkte, sier Sosa.

Sosa forteller i flere intervjuer at han tror kona hadde økonomiske motiver bak bestillingen av drapet. Paret hadde vært gift i seks år da ekteskapet tok en mildt sagt brå vending i 2016.

ISCENESATT: Disse bildene ble tatt av politiet for å lure kona. Foto: Montgomery County District Attorney's Office
ISCENESATT: Disse bildene ble tatt av politiet for å lure kona. Foto: Montgomery County District Attorney's Office Vis mer

Med bistand fra FBI og lokalt politi ble Sosa sminket med et skuddsår i hodet og lagt i ei grøft. Bildene ble seinere vist til kona.

Maria Sosa ble dømt til 20 år i fengsel og innrømmet at hun sto bak den grufulle planleggingen.

- Jeg blir aldri aldri den samme mannen igjen etter dette, sier Ramon Sosa.

Maria og Ramon møttes på en salsaklubb i 2007, og giftet seg tre år seinere. Boksetreneren har tre voksne barn fra tidligere forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer