Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kona ble ikke så glad da hun leste at jeg vurderer et OL til, men hun sa hun kunne leve med det.

Martin Johnsrud Sundby (33) satser mot Beijing i 2022.

OL I 2022: :Jeg elsker jo dette livet her. Men det er en forutsetning at jeg fortsatt er i stand til å kjempe i toppen, sier Martin Johnsrud Sunby. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
OL I 2022: :Jeg elsker jo dette livet her. Men det er en forutsetning at jeg fortsatt er i stand til å kjempe i toppen, sier Martin Johnsrud Sunby. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(PYEONGCHANG (Dagbladet): - OL har vært fantastisk. Store oppturer, og et par skuffende nedturer. Kontraster. Men alt i alt fantastisk, sier Martin Johnsrud Sundby småhutrende etter et blodslit av ei femmil.

Der var han sjanseløs på pallen, men slet seg inn til en femteplass, nesten tre minutter bak gullvinner Ivo Niskanen fra Finland.

Dårlige ski

De norske løperne var ikke heldige med skiene på denne femmila. Etter det første skibyttet fikk både Niklas Dyrhaug (13.plass) og Hans Christer Holund (6. plass) merkbart dårligere feste.

Det samme skjedde for Martins del.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det var frustrerende å se dem gli fra meg ned langbakken der, sier han om Ivo Niskanen og Aleksej Poltoranin som seilte fra i front.

Men Martin ville ikke lage noe nummer av skiene. Han var mer opptatt av å fortelle at OL hadde vært fantastisk.

- Det har vært det. Jeg hadde mitt største idrettslige øyeblikk her sammen med Johannes da vi vant lagsprinten. Den opplevelsen vil jeg bære med meg så lenge jeg lever, sier han.

- Og det å vinne stafettgullet med laget var også en skikkelig opptur.

FORDNØYD MED OL: Martin Johnsrud Sundby i et ettertenksomt øyeblikk etter dagens femmil. Alt i alt er han fornøyd med OL selv om det heller ikke i dag ble noe individuelt gull: Foto: Hans Arne Vedlog
FORDNØYD MED OL: Martin Johnsrud Sundby i et ettertenksomt øyeblikk etter dagens femmil. Alt i alt er han fornøyd med OL selv om det heller ikke i dag ble noe individuelt gull: Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Da får det heller være at jeg ble skikkelig skuffet over å miste pallen med 1,9 sekunder på 15-kilometeren.

Elsker dette livet

Fortsatt mangler Martin Johnsrud Sundby det individuelle mesterskapsgullet. Og av dem henger jo OL høyest. Så det uunngåelige spørsmålet er jo: Blir det et OL til, som han åpnet for tidligere i lekene?

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hehe, kona ble ikke så veldig glad da hun leste det i media. Hun syes jo det er hyggelig at vi tar slike ting internt før hun leser det i media. Men jeg spurte henne om hun ikke syntes det hadde gått veldig fort siden Sotsji, og fikk som svar at hun nok skulle klare å leve med det, sier han om kona Marieke.

- Så da er det avgjort?

- Jeg kan ikke stå her og love at det blir et OL til. Mye kan skje som gjør at jeg ikke kan trene eller satse som jeg vil.

- Men om alt går som det skal?

- Så utelukker jeg det ikke. Jeg elsker jo dette livet her. Men det er en forutsetning at jeg fortsatt er i stand til å kjempe i toppen.

- Og det blir spennende å se om jeg klarer. Det seiler jo opp mange unge utøvere nå som er tøffe å fighte med, sier Martin Johnsrud Sundby og tenker ikke minst på OL-kometene Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!