Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kona fikk van Nistelrooy til å si unnskyld til sir Alex

Ba United-sjefen om en prat via SMS.

SA UNNSKYLD: Ruud van Nistelrooy ringte Alex Ferguson og beklaget oppførselen som gjorde at de skiltes som uvenner da nederlenderen ble solgt fra Manchester United til Real Madrid i 2006. Foto: Martin Rickett, EPA/Scanpix
SA UNNSKYLD: Ruud van Nistelrooy ringte Alex Ferguson og beklaget oppførselen som gjorde at de skiltes som uvenner da nederlenderen ble solgt fra Manchester United til Real Madrid i 2006. Foto: Martin Rickett, EPA/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ruud van Nistelrooy har omsider fått snakket ut med Alex Ferguson, som på sin side bekreftet at uvennskapet dem imellom er et tilbakelagt kapittel.

Det forteller nederlenderen i et intervju med magasinet Voetbal International, oversatt og gjengitt av The Guardian.

Men det måtte sunt kvinnevett til for å få en slutt på uvennskapet mellom de to herrene, som har plaget Nistelrooy siden sommeren 2006.

- Kona mi foreslo at jeg skulle sende Ferguson en tekstmelding for å se om han var villig til å snakke. Da jeg sendte ham en SMS og spurte om jeg kunne ringe ham, svarte han: «Ring meg på denne datoen og dette klokkeslettet», forteller han.

Van Nistelrooy hadde stor suksess som spiss for Manchester United med 150 scoringer i løpet av fem sesonger i United (kilde: Soccerbase).

Sloss med Ronaldo Men når du havner i krangel med klubbens mektige manager, kan ingen scoringsrekorder redde deg.

Etter 2005/06-sesongen flyttet nederlenderen til Real Madrid etter å ha sloss med Cristiano Ronaldo og kjørt hjem i sinne før kampstart da han ble satt på benken i siste seriekamp mot Charlton.

Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooij, som han egentlig heter, forteller at han har tenkt mye på saken, og diskutert det med kona.

- To eller tre ganger hvert år har jeg tenkt for meg selv på hvor synd det var at det endte som det gjorde med Ferguson. Jeg ønsket å gjøre noe med det.

Sa unnskyld Og med litt hjelp av kona, fikk han altså tilslutt et tidspunkt han kunne ringe til United-manageren. I den andre enden lød det med skotsk aksent:

- OK, greit, kom igjen.

RUUDS FREDSDUE: Det var fruen, Leontien Slaats, som fikk van Nistelrooy til å ta fram mobilen og sende Ferguson en SMS. Her fra bryllupet 10. juli 2004 ... Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
RUUDS FREDSDUE: Det var fruen, Leontien Slaats, som fikk van Nistelrooy til å ta fram mobilen og sende Ferguson en SMS. Her fra bryllupet 10. juli 2004 ... Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix Vis mer

Van Nistelrooy fortalte at han ønsket å  be om unnskyldning for det som hadde skjedd.

- Ferguson svarte: «Fint, det setter jeg pris på, når vi møtes igjen vil det være OK.» Det var godt å vite, sier Ruud van Nistelrooy.

Vil omfavne sir Alex Nederlenderen spilte i Real Madrid fram til januar for et år siden, da han gikk til Hamburg. Nå er han koblet til den spanske hovedstadsklubben igjen.

Spanske og tyske medier har i dag meldt at Hamburg og Real Madrid er enige om en pris for overgangen.

Samtidig håper van Nistelrooy på en sjanse til å slå en stor strek over Ferguson-krangelen også ansikt til ansikt.

- Hvis jeg møter Ferguson igjen - og det håper jeg virkelig vil skje - vil jeg omfavne ham og da vil vi være ferdige med det hele, sier han.

GLAD GJEST: .... der Alex Ferguson stortrivdes som gjest. Her på vei ut av kirka sammen med nederlandske René Meulensteen, som er trener i Manchester United. Foto: Vincent Jannink, AFP/Scanpix
GLAD GJEST: .... der Alex Ferguson stortrivdes som gjest. Her på vei ut av kirka sammen med nederlandske René Meulensteen, som er trener i Manchester United. Foto: Vincent Jannink, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media