Kona går god for Kurts kanonform

Imponerte i Tour-åpningen.

STØTTET AV KONA: Kurt Asle Arvesen fikk kos og klapp på kinnet av kona Nina etter lørdagens tempoetappe i Tour de France i Monaco.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
STØTTET AV KONA: Kurt Asle Arvesen fikk kos og klapp på kinnet av kona Nina etter lørdagens tempoetappe i Tour de France i Monaco. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

|||Kona Nina går god for at sykkelesset Kurt Asle Arvesen er i kanonform.

Tour de France-starten lørdag bar bud om at nordmannen har funnet resepten for å kopiere fjorårets suksess.

- Kurt er i kjempeform. Før han reiste til Monaco var han veldig rolig og selvsikker, fortalte Nina Arvesen til NTB.

For første gang fikk Saxo Bank-rytteren besøk av fruen i Tour-starten. De fire årene Kurt Asle Arvesen har deltatt i Tour de France, har Nina kun reist til Paris for å ta imot kjæresten og ektemannen etter tre ukers slit.

- Jeg skal til Paris i år også, men min første opplevelse av en Tour-start bød seg med en TV 2-invitasjon til Monaco. Tidligere år har jeg vært opptatt med sommerjobb i Norge, forklarte fru Arvesen, som bare var på kort visitt. Søndag blir det retur til ekteparets hjem ved Gardasjøen i Italia.

Skjøt fart
Paret ble kjærester rett etter Kurt Asles første av fem NM-titler i 1997. Siden skjøt eresfjordingens karriere fart med VM-gull (U23), proffkontrakt og senere triumfer med giftermål (2005) og etappeseirer i så vel Giro dItalia som Tour de France.

- Veldig hyggelig å få besøk av Nina. Vi ser hverandre så sjelden ettersom jeg er mye på reisefot. Derfor gir det ekstra motivasjon å ha henne her, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

I fjor var Arvesen en av lagets viktigste hjelperyttere. I tillegg vant nordmannen en etappe i Tour de France. Får han lov av sjefene senere i rittet, kan det være at den lojale nordmannen får en ny seierssjanse.
Lance i hælene

Med selveste Lance Armstrong halsende bak, startet Arvesen svært godt på tempoetappen over 15,5 kilometer i Monaco. Drøyt halvveis og på toppen av løypa som ble åpnet og avsluttet i formel 1-traseen, hadde Armstrong kun hentet inn et halvt minutt.

- Det var en tøff mann å holde bak seg, men jeg tar det som en kompliment at han ikke passerte meg. Jeg hadde trodd han skulle nærme seg og passere meg relativt tidlig på etappen, sa Arvesen.

Til slutt skilte 44 sekunder mellom den amerikanske giganten og den norske mesteren.

- Løpet var brukbart. Det viktigste var at jeg følte beina var gode. Nå gjelder det bare å komme helskinnet gjennom til og med lagtempoetappen (4. etappe i Montpellier), som blir svært viktig for lagets del, mente 34-åringen.

(NTB)