LANGT NEDE: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand på pressekonferansen etter det niende partiet i sjakk-VM i november. Carlsen gikk opp i ledelsen 6-3 sammenlagt, og Anand visste at slaget var tapt. Nå har han på imponerende vis slått tilbake og sikret seg revansj-mulighet.Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Magnus Carlsen (t.v.) og Viswanathan Anand på pressekonferansen etter det niende partiet i sjakk-VM i november. Carlsen gikk opp i ledelsen 6-3 sammenlagt, og Anand visste at slaget var tapt. Nå har han på imponerende vis slått tilbake og sikret seg revansj-mulighet.Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Kona har aldri sett Anand lide så mye som etter VM-tapet mot Carlsen

- Hele familien led.

(Dagbladet): Viswanathan Anand var langt nede etter tapet mot Magnus Carlsen i kampen om VM-tittelen i sjakk i fjor høst.

Det avslører manageren - og kona - Aruna Anand til Hindustan Times.

- Det var en veldig vanskelig tid. Det var bunnpunktet i Anands karriere, sier kona.

- Jeg har aldri sett Anand lide så mye. Hele familien led fordi vi så at han hadde det så vondt, sier hun.

Ble avskrevet I denne perioden holdt han seg unna sjakkbrettet.

- Det var ikke sånn at han snakket mye om kampen. Han innfant seg med at tittelen var tapt allerede mot slutten av selve kampen, men selvsagt var han veldig skuffet over resultatet og prestasjonen sin, sier Aruna.

Mange avskrev Anand som sjakkspiller på aller øverste nivå etter VM-tapet.

- Han så ut til å være på vei mot pensjonisttilværelsen, sa Dagbladets sjakkspaltist, internasjonal stormester Einar Gausel, sist uke.

Heller ikke Magnus Carlsen ventet å møte inderen til ny VM-kamp.

- Det blir en russer eller armener som vinner, sa Carlsen til Dagbladet før kandidatturneringen i Khanty-Mansijsk startet.

- Godt forberedt Men i helga sikret indiske Anand seg retten til revansjeoppgjør mot Carlsen etter å ha gått ubeseiret gjennom turneringen.

Det har blitt snakket om at Anand har senket skuldrene etter å ha tapt tittelen og spilte uten press i kandidatturneringen i Russland. Det avviser fru Aruna Anand.

- Han var faktisk veldig godt forberedt på kampen mot Carlsen, men kunne ikke få gode stillinger på brettet. I Khanty-Mansijsk skjedde ikke det, sier hun.

Carlsen og Anand møtes til ny VM-kamp i november. Kampsted er foreløpig ikke bestemt.