HYLLET:  Keegan Hirst ( i midten) sammen med Sir Ian McKellan og Anthony Cotton under Manchester Pride i august. Foto: NTB Scanpix
HYLLET: Keegan Hirst ( i midten) sammen med Sir Ian McKellan og Anthony Cotton under Manchester Pride i august. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kona hyller rugbyprofil etter han sto fram som homofil:- Jeg er stolt

Keegan Hirst får støtte.

(Dagbladet): I august stod rugbyspilleren Keegan Hirst fram som homofil.

27-åringen, som er kaptein for Batley Bulldogs, fortalte sin sterke historie da han tok valget:

- Vurderte selvmord - Jeg hadde kone og barn. Jeg har vært håndverker, dørvakt, jobbet i fabrikker og jeg spiller rugby.  Jeg kan krysse av på alle macho-punkter - hvordan kunne jeg være homofil? Jeg er jo fra Batley, ingen er homofile der, uttatte han.

Rugbyspilleren hadde slitt lenge.

Han hadde store problemer med å takle sin egen legning, og fungerte ikke i hverdagen lenger. Han druknet smertene i alkohol og sene netter, og var så langt nede at han hadde kommet til et punkt der han vurderte å ta sitt eget liv, skriver Independent.

Støtte av kona Da han endelig tok til mot og sto fra - var han allerede separat fra kona Sara Hirst på grunn av det utsvevende livet.   Hun forteller til The Mirror at hun var sjokkert da hun fikk høre det.

Rugbyspilleren kom hjem til henne, og hun skjønte med en gang at han skulle slippe ei bombe:

- Jeg var aldri sur fordi han var homofil, selv om vi kranglet da han sto fram. Jeg lurte på hvorfor han ikke hadde gjort noe med det før, om han hadde utro med meg og hva som egentlig skjedde. Jeg raste i starten - men jeg sa at vi skulle komme oss gjennom det, sier hun til den britiske avisa.

Og støtten vil han alltid ha:

- Jeg kan si at dette er mannen min - i hvert fall akkurat nå. Jeg er stolt og støtter ham, sier hun til The Mirror. 

 RUGBYPROFF:  Keegan Hirst. Foto: NTB Scanpix
RUGBYPROFF: Keegan Hirst. Foto: NTB Scanpix Vis mer