Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kona nervøs da Gjelsten vant

Mens Bjørn Rune Gjelsten knuste konkurrentene med flere minutter, sto kona på Aker Brygge og var nervøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørn Losvar

Det var ikke uten grunn at hun småskalv litt blant de mange tusen tilskuerne. Allerede på første runde holdt det på å gå svært galt. «Spirit of Norway» og «Highlander» var nær ved å kollidere. Det ville blitt katastrofalt hvis de to fem tonns båtene hadde truffet hverandre i 200 kilometer i timen.

- Hvis det ikke hadde vært for vår samlede erfaring, ville vi gått rundt, sa makker Steve Curtis.

- «Highlander» kom veldig fort inn fra sida, og vi måtte manøvrere unna. Vi kjente at vi dreide i lufta, og at bakenden på båten var på vei framover. Heldigvis fikk vi svingt maks den andre veien og fikk korrigert. Jeg var ikke redd, men ble veldig spent, sier Gjelsten til Dagbladet.

Engstelig

Under premieutdelingen ble Gjelsten hyllet av flere hundre tilskuere. Blant publikum var også kona Solveig og datteren Ingrid (2 1/2). Kona var mest lettet over at ektemannen endelig hadde fast grunn under føttene igjen.

- Sikkerheten er veldig høy, men det er jo farta også. Når de ligger så tett i starten, er det fort gjort at de kommer borti hverandre.

Datteren Ingrid jublet og vinket under premieutdelingen. Men da sjampanjen begynte å sprute, var det nok.

- Hun liker ikke store folkemengder med mye ståk og mas, sier Gjelsten.

Triumfferd

Det var imidlertid de eneste tårene som var å se. Gjelsten og resten av laget ble hyllet som helter av mange tusen tilhengere.

Og etter seiersseremonien tok Gjelsten med Dagbladet i gummibåt bort til VIP-teltet, der feiringen fortsatte.

- Ja, dette er en skikkelig triumfferd, sier han, mens han vinker til tusener av tilhengere.

PÅ VEI MOT VM-TITTEL: Bjørn Rune Gjelsten har sikret seg 75 poeng i VM-sammendraget, 24 poeng foran australske «Maritimo». - Jeg er fortsatt ydmyk, men det er klart at vi har et godt grunnlag for å vinne i år. Nå kan vi kjøre langt mer taktisk i det neste løpene, sier Gjelsten.