<strong>EKTEPAR:</strong> Peta og Mark Cavendish har vært gift siden 2013. Nå raser kona mot syklistens lag. Foto: NTB scanpix
EKTEPAR: Peta og Mark Cavendish har vært gift siden 2013. Nå raser kona mot syklistens lag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mark Cavendish vraket til Tour de France

Kona raser: - Feiginger

Peta Cavendish (32) er nådeløs mot lagledelsen etter at ektemannen, Mark, ble vraket til Tour de France. Innad i laget hersker det nå fullstendig kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mark Cavendish har vært blant verdens beste spurtere i en årrekke, og spesielt i Tour de France - verdens største sykkelritt - har briten markert seg. Fartsfantomet står med hele 30 etappeseire på de franske landeveiene. Kun legendariske Eddy Merckx har flere, og Cavendish er et navn man har blitt vant med å se på toppen av pallen i den grønne trøya.

I år blir han imidlertid ikke å finne i Tour de France. Tidligere i uka offentliggjorde Team Dimension Data at 34-åringen ikke var blitt tatt ut til det tre uker lange rittet.

En avgjørelse hovedpersonen selv tok svært tungt.

- Hva kan jeg si? Hjertet mitt er knust av denne avgjørelsen, som gjør at jeg ikke kommer til å sykle Tour de France i år. Gjennom hele karrieren min har jeg toppet formen inn mot dette rittet. Det har ofte ført til at jeg har nådd målene mine eller kommet forbanna nær å klare det, skrev han på Twitter.

Der Cavendish reagerte med skuffelse, reagerer kona, Peta, med sinne.

- Kan ikke gjemme seg

Da Cavendish ble vraket, retweetet hun en rekke støtteerklæringer til ektemannen. Rett før startskuddet gikk på dagens etappe, skrev Peta en rekke irriterte meldinger rettet mot ledelsen i Team Dimension Data.

Hun kaller lagledelsen feige, og beskylder lagsjefen, Doug Ryder, for løgn. Ryder har hevdet at det var en samlet lagledelse som bestemte seg for å utelate Cavendish. Uttalelser fra sportsdirektør, Rolf Aldag, tyder på det motsatte, og at det var Ryder alene som sto bak avgjørelsen.

- Det er en del fiksjon i den uttalelsen. Dessverre er det ingen overraskelse, skriver Peta Cavendish om Ryders forklaring.

- Sannheten kommer alltid for en dag. Feiginger kan ikke gjemme seg for alltid. Noen mennesker bryr seg ikke om hvordan de skaper seg et navn. Dessverre har dette gått på bekostning av en av feltets beste, fortsetter hun i en tirade på Twitter,

- Ekstraordinær historie

Fru Cavendish har også videreformidlet en rekke Twitter-meldinger fra The Telegraph-journalisten, Tom Cary.

Han forteller om intern uro og kaos i Team Dimension Data. Ifølge Cary truer sportsdirektør Aldag med å trekke seg fra rittet etter at Cavendish ble vraket.

- En ekstraordinær historie er i ferd med å utvikle seg i Dimension Data i forbindelse med vrakingen av Mark Cavendish. Ryder sier at det var en lagavgjørelse. Rolf Aldag sier at det ene og alene var Ryders avgjørelse. Aldag mener at Cavendish er bedre nå enn i 2016 (da vant han fire etapper). Jeg hører at Aldag er så sint at han truer med å forlate rittet i dag. Laget har nektet for at han allerede har dratt, skriver journalisten.

Skuffet, og, antakeligvis, ganske sint - Cavendish sier han kommer til å støtte laget gjennom årets Tour de France.

- Selv om jeg ikke er der, kommer jeg til å støtte lagkameratene mine som alltid. Jeg håper at de er trygge og får suksess i Frankrike, sier den utelatte briten.

Følg dagens etappe av Tour de France i vårt livestudio (i samarbeid med Procycling). Der er norske Alexander Kristoff blant favorittene:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer