HYGGELIG GJENSYN: Anders Jacobsen koste med sønnen Isac etter sjuendeplassen i Bergiselbakken i Innsbruck i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HYGGELIG GJENSYN: Anders Jacobsen koste med sønnen Isac etter sjuendeplassen i Bergiselbakken i Innsbruck i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kona rundlurte Jacobsen

Trodde knapt sine egne øyne da han åpnet hotelldøra.

INNSBRUCK (Dagbladet): Anders Jacobsen (27) fikk en liten nedtur da han ble nummer sju i det tredje hoppukerennet i ettermiddag. Hjemmehelten Gregor Schlierenzauer var best i Bergiselbakken i Innsbruck, og overtok også ledelsen sammenlagt.

Det satte følelsene i sving hos Jacobsen, som i sinne slo til et TV-kamera som ble litt for nærgående.

Dagen startet imidlertid med en solid opptur for nordmannen. Da det banket på hotelldøra, gikk han bort for å se hvem det var.

Og Jacobsen trodde knapt sine egne øyne. Der sto hans egen sønn, Isac (snart to år), og gliste. Hopperen hadde ikke peiling på at han skulle komme til Østerrike.

Savn
- Plutselig sto han på døra og sa «hei, pappa», forteller Jacobsen. At kona Birgitte, foreldrene og svigerforeldrene skulle komme, var klart.

Men Jacobsen trodde at hans egen mor skulle passe Isac i Norge.

- Det var litt spesielt. Jeg hadde blitt lurt, sier 27-åringen, som har savnet sønnen i Hoppuka.

- Han var glad for å se pappaen sin. Det er koselig å ha familien her. Men fokuset har ikke vært så mye på dem i dag, sier 27-åringen.

For offensiv
Han er stadig nummer to i Hoppuka - en imponerende prestasjon. Men i forhold til seirene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, var dagen i dag en nedtur.

- Jeg hadde en forferdelig landing i det første hoppet. I det andre hoppet ble jeg altfor offensiv, sier han.

NB: Det fjerde og siste hoppukerennet går i Bischofshofen søndag.