Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kona saksøker helikopterselskapet

Mener piloten opptrådte uaktsomt.

GÅR TIL SAK: Vanessa og Kobe Bryant. Han var først og fremst en stor basketballspiller, men vant også Oscar i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Vanessa og Kobe Bryant. Han var først og fremst en stor basketballspiller, men vant også Oscar i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer

I dag får fansen ta farvel med Kobe Bryant. Basketballegenden døde i en helikopterulykke 26. januar. I helikopteret var også hans datter, Gianna, og sju andre mennesker.

Lakers-fansen stilte seg i kø flere timer før dagens minnestund i Staples Center - hjemmebanen til Bryants gamle klubb. Arrangementet er utsolgt og er lagt til 24. februar, da 24 var Bryants draktnummer.

Samtidig som folk strømmer inn i arenaen melder LA Times at Bryants kone, Vanessa (37), går til sak mot helikopterselskapet.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

Skylder på piloten

Hennes advokater har saksøkt Island Express Helicopters, da de mener selskapet og deres pilot opptrådte uansvarlig og dermed står ansvarlig for å ha forvoldt dødsfallet.

Piloten, Ara Zobayan, mistet også livet i ulykken. I søksmålet kommer det fram at Vanessa Bryant og hennes advokater mener piloten ikke kjørte helikopteret på vanlig måte og opptrådte uaktsomt.

- Kobe Bryant ble drept som et direkte resultat av den uaktsomme oppførselen til Zobayan, heter det i søksmålet.

Ifølge LA Times saksøkes helikopterselskapet på 27 punkter. Videre i søksmålet heter det at piloten «ignoerte andres sikkerhet og rettigheter», og Bryants kone ønsker blant annet økonomisk oppreisning.

Samler inn penger

Kobe Bryants nærmeste familie er blant dem som er ventet til dagens minnestund i Staples Center. Pengene som samles inn skal gå til parets egen stiftelse, Mamba and Mambacita Sports Foundation. Den jobber blant annet for gi barn i fattigere områder et idrettstilbud.

Siden helikopterulykken i slutten av januar er basketlegenden blitt gjenstand for en rekke rørende hyllester i forbindelse med NBA-kamper. Nylig ble han gjort ære på i forbindelse med allstarkampen.

Der ble han hedret ikke med stillhet, men med applaus, jubel og taktfaste rop, samt sang av Jennifer Hudson og en tale av en annen Los Angeles Lakers-legende, Magic Johnson.

- Vi vil aldri igjen få se en basketballspiller som Kobe, sa Magic blant annet.

I sorg

Vanessa Bryant sendte ut en melding på Instagram fire dager etter mannen og datteras dødsfall.

«Det finnes ikke ord som kan beskrive vår smerte akkurat nå. Jeg finner trøst i å vite at Kobe og Gianna visste hvor høyt de var elsket. Vi var utrolig velsignet for å ha dem i livene våre. Jeg skulle ønsket at de var her sammen med oss for alltid. De ble tatt fra oss så altfor tidlig», skrev hun.

Før dødsulykken fant sted hadde de to nettopp blitt foreldre for tredje gang. Parets yngste datter ble født forrige sommer, den fjerde av fire døtre paret har fått sammen.

«Jeg vet ikke hva våre liv vil bringe oss videre, og det er helt umulig å forestille seg et liv uten dem. Men hver dag når vi våkner, kjemper vi videre fordi Kobe og veslejenta vår, Gigi, lyser opp våre veier.», fortsatte Bryant.

Hele Norges coronakart