Kona saksøker helikopterselskapet

Mener piloten opptrådte uaktsomt.

GÅR TIL SAK: Vanessa og Kobe Bryant. Han var først og fremst en stor basketballspiller, men vant også Oscar i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Vanessa og Kobe Bryant. Han var først og fremst en stor basketballspiller, men vant også Oscar i løpet av karrieren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag får fansen ta farvel med Kobe Bryant. Basketballegenden døde i en helikopterulykke 26. januar. I helikopteret var også hans datter, Gianna, og sju andre mennesker.

Lakers-fansen stilte seg i kø flere timer før dagens minnestund i Staples Center - hjemmebanen til Bryants gamle klubb. Arrangementet er utsolgt og er lagt til 24. februar, da 24 var Bryants draktnummer.

Samtidig som folk strømmer inn i arenaen melder LA Times at Bryants kone, Vanessa (37), går til sak mot helikopterselskapet.

Skylder på piloten

Hennes advokater har saksøkt Island Express Helicopters, da de mener selskapet og deres pilot opptrådte uansvarlig og dermed står ansvarlig for å ha forvoldt dødsfallet.

Piloten, Ara Zobayan, mistet også livet i ulykken. I søksmålet kommer det fram at Vanessa Bryant og hennes advokater mener piloten ikke kjørte helikopteret på vanlig måte og opptrådte uaktsomt.

- Kobe Bryant ble drept som et direkte resultat av den uaktsomme oppførselen til Zobayan, heter det i søksmålet.

Ifølge LA Times saksøkes helikopterselskapet på 27 punkter. Videre i søksmålet heter det at piloten «ignoerte andres sikkerhet og rettigheter», og Bryants kone ønsker blant annet økonomisk oppreisning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer