FRYKTER TERROR: Anders Jacobsen hadde med kona til Vancouver-OL. Under Sotsji-lekene holder hun seg hjemme. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FRYKTER TERROR: Anders Jacobsen hadde med kona til Vancouver-OL. Under Sotsji-lekene holder hun seg hjemme. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Kona til Anders Jacobsen blir hjemme under OL

Syns det er skremmende med terroren.

Anders Jacobsen hadde med kona til Vancouver-OL. Under Sotsji-lekene holder hun seg hjemme.

- Hun synes det er litt skremmende med terroren i Russland. I tillegg er hun gravid og billettene er svindyre. Det er en samlet vurdering, sier Ringkollen-hopperen til Dagbladet.

28-åringen har jobbet steinhardt for å komme tilbake fra kneskade. Han har gradvis tatt steg mot OL-formen, men det blir en tøff kamp å komme i medaljeform.

- Jeg mangler fortsatt noe når det gjelder de tekniske detaljene, sier Jacobsen til Dagbladet.

«Svarte enker» Det er terrorfrykt før lekene i Sotsji. Russiske sikkerhetsstyrker kan ikke utelukke selvmordsangrep under OL. Såkalte «svarte enker» er spesielt fryktet. De er enker etter drepte islamister som angivelig føler de ikke har noe å tape og derfor kan ofre seg i angrep mot russiske mål.

Tidligere i uken bekreftet Norges Idrettsforbund at de har mottatt enkelte henvendelser med trusler knyttet til Sotsji.

Trygt å dra Toppidrettssjef Tore Øvrebø vurderer det likevel som trygt å dra til OL.

- Vi forholder oss til PSTs (Politiets sikkerhetstjeneste) sikkerhetsvurderinger og vurderer det som sikkert å dra til OL, sier han.

Norge sender 118 utøvere til vinterlekene i Sotsji. Lekene innledes 7. februar. Over 30.000 politifolk og soldater er satt inn for å ivareta sikkerheten.

(NTB)