Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie er tilbake i LSK

Kona ville Nordlie skulle ta jobb i Irak

Tom Nordlie har hatt mange tilbud fra både inn- og utland de siste åra. Nå er han tilbake i klubben i hans hjerte, men ting kunne fort sett veldig annerledes ut.

TILBAKE I LSK: Tom Nordlie skal redde klubben fra deres første nedrykk siden 1975. Men han kunne endt opp på et helt annet kontinent om kona hadde fått det som hun ville. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILBAKE I LSK: Tom Nordlie skal redde klubben fra deres første nedrykk siden 1975. Men han kunne endt opp på et helt annet kontinent om kona hadde fått det som hun ville. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

I går ble Tom Nordlie ansatt i Lillestrøm på en kontrakt som varer i åtte dager. Han er ansatt for å redde klubben fra et potensielt katastrofalt nedrykk, noe som kan bli en realitet om klubben skulle tape over to kamper for Start.

Ifølge VG kan den korte kontrakten koste LSK opp mot 300 000 kroner. En del av dette er månedslønnen han egentlig skulle hatt i Skeid.

For at Nordlie skulle kunne ta over, og at det samtidig var levbart for LSK, valgte treneren å terminere kontrakten med klubben som skal spille i 2. divisjon neste sesong.

Nordlie har ikke vært trener i toppdivisjonen siden han rykket ned med Sandnes Ulf i 2014, men ifølge hovedpersonen selv har det ikke stått på tilbudene. Overfor Dagbladet forteller han om flere spinnville utenlandstilbud han har takket nei til de siste åra.

- Kona ville blant annet at jeg skulle ta et tilbud i Irak og overta en klubb der, avslører Nordlie.

- Ellers har det vært sju eller åtte andre muligheter jeg har stått over i løpet av de fire åra i Skeid. Det har vært både henvendelser og konkrete tilbud, uten at det har blitt noe av det, forteller han videre.

Det skal også dreie seg om flere tilbud fra klubber i Eliteserien.

- Hvorfor har du valgt å bli i OBOS-ligaen med Skeid?

- Det har med flere ting å gjøre. Jeg ville stille opp hjemme, ikke pendle så mye og gi litt rotfeste for barna, forklarer han.

- Fått venner for livet

Derfor er det også en fordel at det ikke er veldig mye lenger reisevei til Lillestrøm enn det er til Nordre Åsen for Nordlie. Samtidig innrømmer han er det er litt vemodig at han måtte si opp kontrakten i Skeid.

- Det er det. Jeg har fått venner for livet i den klubben, og de har vært veldig samarbeidsvillige når Lillestrøm kom på banen, sier treneren.

Han følte uansett at han kanskje hadde utrettet det han kunne med Oslo-klubben. Årets sesong endte med stor skuffelse og nedrykk.

ÅRÅSEN: Supportere kaster her bluss inn i en leilighet tilknytta Åråsen stadio. Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble preget av kaos. Video: Christensen / Liereng Vis mer

- Tidligere har de vært glade for at jeg har vært der så lenge som jeg har, også har vi gjort det litt dårligere i år. Jeg tror kanskje jeg har nådd et maksnivå av hva jeg kan tilføre den gruppa, sier Nordlie om jobben han har gjort i Skeid de siste sesongene.

Det er ingen tvil om at han tar en risiko med å ta LSK-jobben. Spesielt økonomisk. Da er det greit med støtte på hjemmebane.

- Kona har vært med i 25 år, så jeg har full støtte hjemmefra. Jeg sa at det er mulig jeg står uten lønn i januar, og da fikk jeg bare spørsmål tilbake om jeg ikke hadde tenkt å klare dette, sier den karismatiske treneren.

- En avgjørende faktor

Nå er alt fokuset rettet over mot Start. Sportssjef Simon Mesfin legger ikke skjul på at Nordlies kjennskap til motstanderen spilte inn da de bestemte seg for å hente ham.

- Det var veldig viktig. Det var en av flere faktorer og punkter på hva vi skulle ha inn nå. Første prioritet var vårt eget lag, og at han kjenner det. Det andre var at han kjenner motstanderen og OBOS-ligaen generelt. Det gjør at Tom vet om svakhetene til de ulike spillerne.

- Jeg hadde en bestilling på et speideroppdrag på hele sesongen til Start. Det kunne vi bare avbestille nå på grunn av Tom Nordlie, sier Simon Mesfin til Dagbladet.

I tillegg til kjennskapet rundt Start, er Nordlie en mann som har vært med på flere redningsaksjoner enn noen annen i norsk fotball.

- Tom har erfaring med redningsaksjoner som har gått bra, og redningsaksjoner som har gått dårlig. Totalt sett han ha bred erfaring med det, og det er veldig få trenere i Norge som har det han sitter inne med, sier Mesfin.

Første kvalikkamp spilles i Kristiansand førstkommende lørdag klokka 18.00.