Konan-kamp av RBK

Rosenborg knuste Start etter en dårlig uke. Didier Ya Konan scoret to mål.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Start 4-1

Søndag gikk Rosenborg på sitt tredje tap for sesongen, mot Strømsgodset, og siden da har klubben opplevd støy rundt hvilken rolle en framtidig sportsdirektør bør ha.

I dag så alt dette ut til å være glemt, for anført av en livlig Didier Ya Konan viste laget seg fra sin beste side mot Start på Lerkendal.

- Jeg er veldig glad nå, og tror jeg kommer til å score jevnt og trutt framover, sier tomålsscorer Konan.

- Konan hadde en kjempegod 1. omgang i dag, og jeg tror det har vært godt for ham å komme i utfordrerposisjon etter noen kamper på benken, skryter RBK-trener Knut Tørum, som var godt fornøyd med svaret fra alle spillerne.

- Var bedre mot Godset 

Med god grunn. I kveld var «troillongan» nemlig tilbake på det nivået de viste mot Brann.

I motsetning til mot Strømsgodset, da Rosenborg scoret få mål i forhold til antall sjanser, var effektiviteten i dag i overkant av hva man kan forvente.

- Faktisk så synes jeg vi var bedre mot Godset, men i dag var vi litt mer aggressive i boksen, forklarer Steffen Iversen for TV 2.

Konan-kamp av RBK

Riktignok hang Start godt med fra start, men etter at Konan stanget ballen i mål i det 7. minutt, var hjemmelaget ustoppelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette gjaldt særlig hver gang Marek Sapara var involvert som servitør.

Konan scoret to

Som i forkant av Konans mål, sto slovaken også for pasningen da Daniel Braaten stusset en corner i mål i det 41. minutt.

Rett etterpå dukket Konan opp igjen og satte ballen i mål alene med keeper, etter et flott framspill signert Steffen Iversen.

Dermed sto det 3-0 til pause.

Men Rosenborg ga seg ikke med det, og etter å ha vært involvert i flere farligheter, fikk Iversen endelig ballen i mål sjøl - med ryggen, i en hodeduell med keeper og to forsvarsspillere 20 minutter før slutt.

- Jeg har scoret med mange merkelige kroppsdeler før, og denne gangen var det tydeligvis ryggens tur, smiler «Litj-Ivers».

MÅLFARLIGE: Steffen Iversen (t.v.) og Didier Ya Konan scoret begge mål mot Start på en kveld da det løsnet skikkelig for Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MÅLFARLIGE: Steffen Iversen (t.v.) og Didier Ya Konan scoret begge mål mot Start på en kveld da det løsnet skikkelig for Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Ble straffet for overganger

Dermed hjalp det svært lite at Jon Midttun Lie reduserte til 4-1 fire minutter seinere.

- Vi var tåpelige som ga Rosenborg en rekke overganger, og det ble vi straffet for, oppsummerer Start-trener Stig Inge Bjørnebye for TV 2.

- Jeg begynner å bli vant til å tape med tre mål her oppe. Det har jeg gjort tre ganger på rad, og i dag hadde vi problemer overalt på banen, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.

Rosenborg tok med andre ord en fortjent storseier på hjemmebane, og tok samtidig innpå Lillestrøm og Brann i kampen om tabelltoppen.

Avstanden opp til «fugla» er nå seks poeng, men etter dagens forestilling kan RBK-stjernene trygt vise seg i morgendagens 17. mai-tog. Iversen gleder seg iallfall.

- Jeg tar med meg familien og går i tog. Det blir moro, sier han til TV 2.

Konan-kamp av RBK