Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Konan klar for Rosenborg

Ny afrikaner til Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Didier Konan skrev i dag under en treårskontrakt med Rosenborg, etter å ha bestått den medisinske testen, melder klubbens hjemmeside.

22-åringen kommer fra ASEC Abidjan i Elfenbeinskysten, og har fått én landskamp for nasjonen som har fostret stjernespillere som blant andre Chelseas Didier Drogba og Arsenals Kolo Toure.

- Her har vi fått tak i en spiller som er veldig, veldig god. Og han har potensial til å bli mye bedre, sier RBK-speider Stig Torbjørnsen til Dagbladet.no.

Konan er offensiv midtbanespiller og var aktuell for Charlton tidligere i år. Også egyptiske Al Ahly har vist interesse for den målfarlige spilleren.

Ifølge MTN Football News avslo ASEC et bud fra Al Ahly på over tre millioner kroner, fordi klubben ønsket å selge Konan til et europeisk lag.

- Charlton har også bydd på ham. Han kommer hit fordi han kan utvikle seg voldsomt her, sier Torbjørnsen til Dagbladet.no

RBK-speideren mener utsiktene til førstelagsspill var utslagsgivende for 22-åringen.

- Rosenborg har et godt navn i Afrika, på grunn av deltakelsen i Champions League i mange år.

FRA AFRIKA TIL NORGE: Rosenborg har sikret seg Didier Conan (t.v) i konkurranse med blant andre Charlton. Her for ASEC Abidjan i afrikacupen mot egyptiske Al Ahly. Foto: Scanpix/Afp
FRA AFRIKA TIL NORGE: Rosenborg har sikret seg Didier Conan (t.v) i konkurranse med blant andre Charlton. Her for ASEC Abidjan i afrikacupen mot egyptiske Al Ahly. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Torbjørnsen har vært 40 ganger i Elfenbeinskysten og tror nordmenn flest ikke aner hvor gode spillerne er i det vestafrikanske landet.

- Det er spillere som er topp-topp i Europa. Konan kan også bli en sånn, sier RBK-speideren.

Konan blir RBKs andre afrikaner. Fra før har trønderne spissen Yssouf Kone fra Burkino Faso i stallen.

Rosenborg har ikke offentliggjort overgangssummen for Konan.

- Han er ingen dyr mann, sier Torbjørnsen.

image: Konan klar for Rosenborg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!