Konan klar for Rosenborg

Ny afrikaner til Lerkendal.

(Dagbladet.no): Didier Konan skrev i dag under en treårskontrakt med Rosenborg, etter å ha bestått den medisinske testen, melder klubbens hjemmeside.

22-åringen kommer fra ASEC Abidjan i Elfenbeinskysten, og har fått én landskamp for nasjonen som har fostret stjernespillere som blant andre Chelseas Didier Drogba og Arsenals Kolo Toure.

- Her har vi fått tak i en spiller som er veldig, veldig god. Og han har potensial til å bli mye bedre, sier RBK-speider Stig Torbjørnsen til Dagbladet.no.

Konan er offensiv midtbanespiller og var aktuell for Charlton tidligere i år. Også egyptiske Al Ahly har vist interesse for den målfarlige spilleren.

Ifølge MTN Football News avslo ASEC et bud fra Al Ahly på over tre millioner kroner, fordi klubben ønsket å selge Konan til et europeisk lag.

- Charlton har også bydd på ham. Han kommer hit fordi han kan utvikle seg voldsomt her, sier Torbjørnsen til Dagbladet.no

RBK-speideren mener utsiktene til førstelagsspill var utslagsgivende for 22-åringen.

- Rosenborg har et godt navn i Afrika, på grunn av deltakelsen i Champions League i mange år.

FRA AFRIKA TIL NORGE: Rosenborg har sikret seg Didier Conan (t.v) i konkurranse med blant andre Charlton. Her for ASEC Abidjan i afrikacupen mot egyptiske Al Ahly. Foto: Scanpix/Afp
FRA AFRIKA TIL NORGE: Rosenborg har sikret seg Didier Conan (t.v) i konkurranse med blant andre Charlton. Her for ASEC Abidjan i afrikacupen mot egyptiske Al Ahly. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Torbjørnsen har vært 40 ganger i Elfenbeinskysten og tror nordmenn flest ikke aner hvor gode spillerne er i det vestafrikanske landet.

- Det er spillere som er topp-topp i Europa. Konan kan også bli en sånn, sier RBK-speideren.

Konan blir RBKs andre afrikaner. Fra før har trønderne spissen Yssouf Kone fra Burkino Faso i stallen.

Rosenborg har ikke offentliggjort overgangssummen for Konan.

- Han er ingen dyr mann, sier Torbjørnsen.

Konan klar for Rosenborg