Konas siste avskjed med Reyes

Fotballstjernen José Antonio Reyes gikk bort i en bilulykke i helga, bare 35 år gammel. Nå tar kona et siste farvel med spanjolen.

TOK FARVEL: Kisten til Reyes bar flagget til hjemstedet Utrera og fotballklubben Sevilla. Foto: Cristina Quicler/AFP/NTB scanpix
TOK FARVEL: Kisten til Reyes bar flagget til hjemstedet Utrera og fotballklubben Sevilla. Foto: Cristina Quicler/AFP/NTB scanpixVis mer

Mandag formiddag tok hundrevis av mennesker sin avskjed med José Antonio Reyes, da han ble begravet i hjembyen Utrera, skriver BBC. Venner og familie bar kisten som blant annet bar flagget til Sevilla.

Det skjedde dagen etter at 11 000 fans hadde møtt opp ved kisten hans ved Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, hvor Reyes var en publikumsfavoritt gjennom mange år for klubben.

Før begravelsen skrev kona Noelia Lopez om sorgen etter mannen bortgang på sin Instagram-konto. Sammen med en video av Reyes og deres to døtre skriver hun om savnet.

«I dag blir jeg tvunget til å si adjø til deg, men jeg har ikke styrken til å si det. Jeg kommer til å si «vi sees snart», for vi skal være sammen for alltid. Vent på meg elskede, vi kommer til å bli en familie igjen, hvor du enn er», innleder Lopez.

Hun fortsetter:

«Hjelp meg, for jeg kan ikke forestille meg et liv uten deg. Hjelp meg å oppfostre døtrene våre. Gi meg styrke der den ikke finnes. Jeg kommer alltid til å tenke på deg og du kommer alltid til å være i hjertene våre. Du ga oss det best tenkelige livet og forlater oss med de beste minnene. Jeg elsker deg og kommer alltid til å elske deg», skriver hun.

Krasjet i stor fart

Den tidligere Arsenal- og Real Madrid-spilleren ble meldt død lørdag formiddag i en bilulykke i hjemlandet.

Ifølge spanske Marca var det tre personer i bilen da ulykken fant sted: Jose Antonio Reyes og hans to fettere på 23 og 22 år. Den 23 år gamle fetteren omkom også i ulykken, mens 22-åringen ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Søndag bekrefter sykehuskilder overfor avisa at tilstanden hans nå er stabil.

Flere medier har meldt at Reyes var føreren av bilen, på tross av at det ennå ikke har blitt bekreftet fra offisielt hold.

Bilen skal ha holdt en fart på 237 kilometer i timen da ulykken inntraff. En punktering gjorde at føreren av bilen skal ha mistet kontrollen, noe som igjen ledet til at bilen havnet utenfor veien, rullet og tok fyr.

Stortalent

Reyes slo gjennom som fotballspiller allerede som 16-åring for Sevilla, og har siden spilt 21 landskamper for Spania.

For moderklubben Sevilla vant han Europa League hele tre ganger, i tillegg til to Europa League-triumfer med Atlético Madrid.

35-åringen spilte tre sesonger for Arsenal i Premier League, tre i Atlético Madrid, var én sesong i Real Madrid og spilte hele åtte sesonger for Sevilla, hvor ballmagikeren startet karrieren som junior og fikk rundt 250 kamper på det øverste nivået.

- Alle i Arsenal er i sjokk over nyheten om at vår tidligere spiller Jose Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Våre tanker går til familie, venner og lagkamerater», skrev Arsenal på sine nettsider.

- Han var en veldig populær spiller i klubben og han vil alltid ha en spesiell plass i våre hjerter.