Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballag i flystyrt:

Konas store glede midt i katastrofen: - Jeg skylder deg alt

Fotballspilleren Alan Ruschel blant de overlevende.

OVERLEVDE: Alan Ruschel på sykehuset San Juan de Dios. Foto:  EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.
OVERLEVDE: Alan Ruschel på sykehuset San Juan de Dios. Foto:  EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele det brasilianske fotballaget Chapecoense var om bord på flyet som styrtet nær den colombianske byen Medellín i natt norsk tid.

81 personer satt på flyet (72 passasjerer og et mannskap på 9). Bare fem overlevde. Blant de overlevende er fotballspilleren Alan Ruschel (27), ifølge lokale medier.

- Tusen takk, kjære Gud! Jeg skylder deg alt. Du er fantastisk. Takk! skriver kona Alissen Ruschel på Twitter.

Alan Ruschel er en forsvarsspiller og har vært i flere brasilianske klubber. Blant annet Juventude, Internacional og nå Chapecoense. Totalt 22 spillere fra eliteserieklubben Chapecoense var på flyet og flere spillere tok bilder av seg selv inne i kabinen før den katastrofen inntraff.

Alissen Ruschel har selv delt et bilde av ektemannen.

TAKKER GUD: Alissen Ruschel har delt et bilde av ektemannen Alan som overlevde flystyrten. Dette bildet er fra inne i flyet. Foto: Privat
TAKKER GUD: Alissen Ruschel har delt et bilde av ektemannen Alan som overlevde flystyrten. Dette bildet er fra inne i flyet. Foto: Privat Vis mer

Ifølge The Guardian skal minst tre spillere være blant de overlevende: Keeperen Danilo, Jackson Follmann og Ruschel.

Ifølge flere medier skal Danilo og Ruschel ha sittet siden av hverandre om bord på flyet. De skal også ha delt av bilde av dette i sosiale medier før styrten.

Jose Gerardo Acevedo, i det lokale politiet, bekrefter at fem har overlevd.

TROLIG OVERLEVENDE: Ambulanser kjører inn på sykehuset i nærheten av der et fly med 81 ombord styrtet i Colombia. I ambulansene fraktes det som trolig er overlevende. Video: AP Vis mer

- Seks personer ble reddet ut i livet, men dessverre døde én seinere. Resten er omkommet. 76 er døde, sier Acevedo, ifølge The Guardian.

Brasilianske medier melder at 21 av flypassasjerende var journalister. 48 av passasjerene skal ha vært med i delegasjonen til fotballaget.

Flyet var på vei fra Bolivia til flyplassen i Medellin i Colombia da det styrtet.

TRAGEDIE: Chapecoense-spillerne. Bildet er tatt 24. november. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
TRAGEDIE: Chapecoense-spillerne. Bildet er tatt 24. november. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA Vis mer

Topplag

Etter planen skulle Chapecoense spille den første av to finalekamper i Copa Sudamericana mot colombianske Atlético Nacional i Medellín onsdag. Laget ligger på 9.-plass i toppdivisjonen i Brasil.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med europaligaen.

Med unntak av argentinske Alejandro Martinuccio, består Chapecoenses tropp kun av brasilianere. 51 år gamle Caio Júnior har vært lagets trener siden juni i år, ifølge NTB.

Fire av spillerne har vært innom europeisk fotball. Cláudio Wink, Matheus Biteco og Martinuccio har vært på kortere låneopphold hos henholdsvis Hellas Verona, Hoffenheim og Villarreal.

Den med lengst farstid i europeisk fotball er 35 år gamle Cléber Santana. Han spilte 63 kamper for Atlético Madrid og 40 kamper for Mallorca mellom 2007 og 2010.

Stor skala

Borgermester i Medellin, Federico Gutierrez, uttalte tidligere tirsdag at det er overlevende etter styrten.

- Det er en tragedie i svært stor skala, sier han til Blu Radio på vei til fjellområdet utenfor byen der flyet antas å ha styrtet ved midnatt lokal tid, ifølge NTB.

Flyet var på vei fra Brasil, og det mellomlandet i Bolivia før det styrtet i Cerro Gordo-området i Colombia, omtrent 50 kilometer unna Medellin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!