Konas tale etter Schumacher-pris rører

Corinna Schumacher var forrige uke på plass i Genève for å motta en hederspris på vegne av sin mann Michael Schumacher. Takketalen til kona under prisutdelingen beskrives som svært rørende.

HYLLES: Corrina Schumacher hylles for sin takketale under en prisutdeling forrige uke. Foto: NTB
HYLLES: Corrina Schumacher hylles for sin takketale under en prisutdeling forrige uke. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det internasjonale bilforbundet FIA delte ut priser på sin årlige galla i Genève forrige fredag. Under prisutdelingen mottok motorsportens største profiler priser for sine prestasjoner denne sesongen.

Under gallaen ble det også delt ut spesialpriser hvor to av Formel 1-sirkusets største stjerner fikk sin anerkjennelse. Både Lewis Hamilton og Michael Schumacher mottok hver sin hederspris av FIA-president Jean Todt.

Grunnet Schumachers helsesituasjon, var det kona Corinna som tok imot prisen. Familien gir sjelden noen uttalelse til offentligheten om Michael, men under takketalen gjorde kona et unntak.

- Han elsket racing så mye, sa hun ifølge Expressen og fortsatte:

- Michael har alltid vist et stort hjerte for mennesker i nød. Med «Keep Fighting Foundation» vil vi fortsette med arbeidet vi startet på.

Michael Schumacher var inspirasjonen som gjorde at han og familien startet den veldedige organisasjonen «Keep Fighting Foundation»

JUBEL: Her feirer de norske håndballjentene EM-gull. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer

Hylles

President Todt hyllet også de to prisvinnerne i sin tale.

- Michael og Lewis er to mestere, men også to utrolige mennesker. Michael var alltid klar for å støtte alle initiativ som skulle hjelpe samfunnet, for eksempel arbeidet for å få mer sikkerhet på veiene. Å ha mennesker som Michael og Lewis å omgås med og bruke til å utdanne ungdommer, er livsviktig, skal Todt ha sagt.

Familien uttaler seg svært sjelden om Schumachers helsetilstand, til tross for at interessen fra 51-åringens store fanskare er enorm. Todt er en av få som har kommentert tilstanden til legenden.

Todt besøker nemlig Schumacher jevnlig i hans hjem i Sveits, og letter iblant på sløret. Tidligere i vinter sa han dette i et intervju med Ouest-France.

- Jeg ønsker ikke så si mye om dette. Men som vi vet, var Michael Schumacher i en alvorlig ulykke i 2013, og dessverre fikk det alvorlige følger, sier Todt til avisa.

I romjula er det sju år siden Michael Schumacher (51) falt og ble alvorlig skadd da han kjørte offpiste i de franske alper. Vi vet at han ble alvorlig skadd, og alt tyder på at han fortsatt bærer preg av det.

Tok rekorden

Schumacher er en ubestridt legende i Formel 1. Merittlista er helt vanvittig. Blant annet har han hele 91 Grand Prix-seire.

Lewis Hamilton overtok rekorden til den tyske legenden tidligere år, da han tok sin 92. Gran Prix-seier.

Hamilton vant for øvrig hederspris under gallaen for sitt engasjement for mangfold i formel 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer