Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Konate endelig spilleklar for Hønefoss

Kan han sørge for målene?

ENDELIG SPILLEKLAR: Madiou Konate er endelig spilleklar for Hønefoss etter overgangen fra tyskisk fotball. Her er senegaleseren i aksjon for Molde mot Lillestrøm.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
ENDELIG SPILLEKLAR: Madiou Konate er endelig spilleklar for Hønefoss etter overgangen fra tyskisk fotball. Her er senegaleseren i aksjon for Molde mot Lillestrøm. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Madiou Konate blir spilleklar for Hønefoss fredag morgen. Konate har til nå manglet spillerlisens etter overgangen fra tyrkisk fotball.

Så langt har Hønefoss bare fått brukt den senegalesiske spissen i treningskamper.

Torsdag fikk eliteserieklubben beskjed om at det tyrkiske fotballforbundet hadde godtatt papirene fra Konates tidligere klubb Ankaraspor. Dermed er overgangen til HBK formelt i orden.

- Jeg var egentlig ikke redd for utfallet, men når det tar så lang tid, blir man alltid engstelig for hva som kan skje. Dette gjør meg veldig glad. Nå kan jeg konsentrere meg helt og holdent om å trene og spille, sier Konate til Hønefoss' nettsted.

Nyheten blir godt mottatt av HBK-trener Ole Bjørn Sundgot. Han var svært fortvilet etter at toppscorer Lars Lafton ble skadd mot Aalesund. Nå får han i det minste en spiss mer i sin noe tynne stall.

Løsningen på saken kom først etter at Konates agent Youssoupha Falls reiste til Ankara onsdag ettermiddag. Han reiste rundt for å samle underskrifter og å snakke med fotballforbundet og Konates tidligere klubb.

Konsulent Kristian Skjennum i forvaltningsseksjonen hos NFF sier at saken har hatt uvanlig lang behandlingstid, men at dette ofte skjer i enkelte land, blant andre Tyrkia.


(NTB)

TIPPELIGA-COMEBACK:
Madiou Konate er igjen klar for å trekke på seg Hønefoss-drakta.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TIPPELIGA-COMEBACK: Madiou Konate er igjen klar for å trekke på seg Hønefoss-drakta. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!