Kone hindret RBK-flause mot Glimt

Ti kamper på rad uten seier.

(Dagbladet.no): Det begynner å bli lenge siden sist Rosenborg vant en fotballkamp. Ikke siden 4-1-seieren mot Viking 29. oktober har seriemesteren fra 2006 gått seirende av banen.

Siden da har trønderne gått på hodet ut av Royal League etter fattigslige ett poeng på seks kamper, og før kveldens treningskamp mot Bodø/Glimt hadde Rosenborg 0-0 mot Rapid Bucuresti og et 0-2-tap for Shaktar Donetsk å se tilbake på.

Men heller ikke mot 1. divisjonslaget fra Aspmyra kunne Rosenborg juble for seier.

Hjemme i Abrahallen endte det bare 2-2, etter at Yssouf Kone reddet litt av æren med sin utlikning snaue 10 minutter før slutt.

- Selvsagt er vi ikke fornøyd med 2-2 mot Glimt, og det hadde smakt med en seier nå. Vi rotet bort seieren på en dum måte, ved at vi sov i situasjonene der de to scoringene kom imot, sier assisenttrener Trond Henriksen til adressa.no.

Han ledet laget mot Glimt mens hovedtrener Knut Tørum skjøttet familiære forpliktelser på Voss.

Rosenborg startet imidlertid oppløftende, og tok ledelsen ved nettopp Kone etter fire minutters spill. Trond Olsen slo tilbake for de helgule litt før pause, før Mounir Hamoud sendte nordlendingene foran i det 79. minutt.

Yssouf Kone forhindret altså et pinlig nederlag, og Glimt-trener og tidligere RBK-klippe Erik Hoftun mener trønderne har en vei å gå.

SCORET TO: Yssouf Kone reddet Rosenborg mot Bodø/Glimt, men trønderne har fortsatt ikke gått seirende av banen siden de slo Viking 29. oktober. Foto: SCANPIX
SCORET TO: Yssouf Kone reddet Rosenborg mot Bodø/Glimt, men trønderne har fortsatt ikke gått seirende av banen siden de slo Viking 29. oktober. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi ser at Rosenborg i perioder er veldig gode. Når de spiller på sitt beste har vi problemer med å henge med, men de har en del å jobbe med når det gjelder samhandlingen i spillet, sier han til adressa.no.

Også Tom Nordlie fant flere ting å sette fingeren på etter sin debut som LSK-trener, som endte med 3-0-seier over Skeid.

- Vi fikk til mye av det vi har trent på den siste tida. Men det var langt fra perfekt. Vi har ennå en lang vei igjen, sier Nordlie til rb.no.

Lillestrøm punkterte kampen i løpet av 1. omgangs fem siste minutter, da Pål Strand, Dan Anton Johansen og Frode Kippe scoret etter tur.

Kone hindret RBK-flause mot Glimt
<B>DEBUT:</B> Tom Nordlie åpnet karrieren som LSK-trener med seier over Skeid.
<B>FORNØYD:</B> Glimt-trener Erik Hoftun var godt fornøyd med 2-2 mot sin gamle klubb.