- Konflikten er fotballforbundets ansvar

-Dette er en konflikt som ene og alene er Norges Fotballforbunds ansvar, sier Jim Solbakken og Gunnar Martin Kjenner i en pressemelding.

- I tillegg må dette være det mest syltynne grunnlaget noen idrettsutøver er utestengt fra et landslag på, sier Kjenner og Solbakken til utestengelsen av flere landslagsspillere i fotball.

Kjenner og Solbakken representerer Tore André Flo, Eirik Bakke, Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Steffen Iversen.

Fotballpresident Per Ravn Omdal mener det er viktige prinsipper og fundamentale rettighetsspørsmål som står på spill for Norges Fotballforbund. Sakens fakta er imidlertid følgende står det i pressemeldingen:

Alle spillerne har sagt ja til å delta i reklamekampanjer for fotballforbundets sponsorgruppe «Team Norway». Norges Fotballforbund og et utvalg av spillerne har forhandlet fram en økonomisk kompensasjon for dette. Alle spillerne har akseptert denne. Som en markedsmessig kompensasjon har spillerne mulighet til å inngå tre private avtaler pluss én der inntekter skal gå til veldedige formål. Disse avtalene skal ikke være konkurrerende til produkter markedsført av bedriftene i «Team Norway». Dette har også alle spillerne akseptert.

- Denne saken dreier seg derfor på ingen måte om penger eller grådighet. Det som gjenstår nå er å utforme presise juridiske formuleringer i forhold til hva spillerne avgir av rettigheter og hvem de kan inngå private avtaler med uten at det skaper konflikter i ettertid. Dette burde også være i forbundets interesse, og for oss er det helt uforståelig at fotballforbundet og vi ikke har felles interesser i dette spørsmålet, sier Gunnar Martin Kjenner og Jim Solbakken.

(NTB)