Champions League-finalen kvinner 2019: Lyon-Barcelona

Konflikten mellom Ada Hegerberg, Martin Sjögren og NFF trenger en voksen diplomat

Ada Hegerberg vil, NFF vil, men de får det bare ikke til. Jo lenger denne konflikten strekker ut i tid, jo mer håpløs blir den.

ALLE SAVNER ALLE: Ada Hegerberg savner å spille for Norge og feirer enda en Champions League-triumf med gode landsmenn i Budapest. Norske supportere savner Ada Hegerberg på landslaget. Kan det være så vanskelig? ' Foto: Attila KISBENEDEK / AFP
ALLE SAVNER ALLE: Ada Hegerberg savner å spille for Norge og feirer enda en Champions League-triumf med gode landsmenn i Budapest. Norske supportere savner Ada Hegerberg på landslaget. Kan det være så vanskelig? ' Foto: Attila KISBENEDEK / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Lyon-Barcelona 4–1 (4–0)

HVER GANG HUN scorer et mål sparker Ada Hegerberg landslagstrener Martin Sjögren på skinnleggen. Med to setninger til VG i intervjusonen etter bragden i Budapest – «Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke for forbundet mitt. Eller forbundet deres» – pisser hun på dressene på Ullevaal stadion.

7. JUNI STARTER VM i Frankrike. Norge møter i tur og orden Nigeria, Frankrike og Sør-Korea i gruppespillet. Og det spiller ingen rolle hvor mye de mest trofaste beundrer det norske kollektivet som har reist seg fra ruinene av det laget som ikke vant en kamp, ikke tok et poeng og ikke scoret et eneste mål i EM-sluttspillet for to år siden.

Norge savner Ada Hegerberg.

Å hevde noe annet, uansett ståsted i konflikten, synes meningsløst.

FOR HVERT TROFÉ Ada Hegerberg knytter til en merittliste av de helt sjeldne – jo vanskeligere er det å svelge at en av verdens beste målscorere ikke spiller for Norge.

Enda verre er det at vi (nesten) har sluttet å snakke om det.

Som om problemene har det best under teppet.

DET SKAL SELVFØLGELIG ikke være sånn. Uansett hva konflikten handler om, selv om de fleste etter hvert har skjønt at det som ble et problem under EM i Nederland 2017 har utviklet seg til en gordisk knute mellom Ada Hegerberg og landslagstrener Martin Sjögren, så skal det ikke være sånn. Men sånn er det, uansett hvor mye alle vi på utsida av konflikten rister på hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer