- Konflikter er det i alle lag

Høidalen/Kjemperud sliter med hverandre.

Vegard Høidalen (33) og Jørre Kjemperud (35) leker seg i sanden. Men bak ligger det en knallhard hverdag.

- Jeg tror sandvolleyspillerne kanskje er de OL-utøverne som har det tøffeste mentale presset av alle. Det å forholde seg til bare én lagkamerat hele tiden nesten hver dag setter laget på kraftige prøver.

- Konflikter er det i alle lag, noen steder åpenbart for alle. Jeg vet om to newzealendere som la opp for to år siden etter mange suksessrike år sammen. De har ikke vekslet et ord siden, sier Vegard Høidalen til NTB.

Med 250 reisedøgn i året i fellesskap, settes kompaniskapet på prøver.

Han og Kjemperuds hverdag kan ikke sammenlignes med det. Men den norske duoen - outsidere i medaljekampen - har valgt å omgås med omhu de siste årene. Alt for å unngå energitappende konflikter.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen holdt på å bryte samarbeidet etter Sydney-OL. Men de fant løsninger og fortsatte. Blant annet har de ikke delt bolig på reise siden 2000.

- Sandvolleyball kan kanskje se ut som den mest glamorøse og enkle idretten å utføre i OL. Strand, vann og sol. Men det er fryktelig tøft både fysisk og mentalt. Det er et utrolig intenst spill, og veldig mye verre å utføre enn det ser ut. Har jeg en dårlig dag, vil det automatisk går ut over makkeren min, sier Kjemperud.

- Vi tok noen riktige og viktige grep etter Sydney-lekene (9. plass). Vi er begge innstilt på å fortsette karrieren etter OL. Om det blir sammen eller ikke, vil vi ikke bruke tid og tanker på nå. Vi har bare tenkt OL det siste året.

  • Norge åpner sandvolley-OL lørdag mot Sverige. I gruppespillet er Norge sikret tre kamper. Etter innledningsrunden er det rent cupspill. Også Bjørn Maaseide og Iver Horrem deltar for Norge.

    (.NTB)

SPENTE:</B> Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud åpner OL-turneringen i sandvolleyball lørdag.