Konfrontert med sparken-ryktene

For drøye to måneder siden ble det snakket høyt om en mulig Ole Gunnar Solskjær-exit fra Manchester United. Dette sier han selv om alle ryktene.

SPARKEN: I dette eksklusive Dagbladet-intervjuet hevder Ole Gunnar Solskjær at han aldri har fryktet å få sparken i Manchester United. Video: Særsland / Filtvedt Vis mer
Publisert

Både etter tapet for Arsenal, og ikke minst etter at laget røk hodestups ut av Champions League-gruppespillet, skrev engelske medier side opp og side ned om at kristiansunderens jobb for alvor var i fare.

  • SE HELE DET EKSKLUSIVE INTERVJUET HER:
INTERVJU: I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet åpner Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær opp om blant annet coronasituasjonen i Premier League, overgangsplaner og ryktene om sparken. Video: Henrik Ljosland Vis mer

Flere aviser mente sågar at klubben allerede hadde innledet samtaler med Mauricio Pochettino om å ta over nordmannens jobb som manager på Old Trafford.

- På de to åra i United. Har du på noe tidspunkt vært innkalt på møte hos Ed Woodward, hvor jobben din har vært et tema?

- Hva jeg og klubben snakker om, trenger vi ikke diskutere her. Men vi har hatt veldig mange positive samtaler. De fleste av de er langsiktige. Vi tenker hvordan kan vi se ut om et år, eller to eller tre. Jeg har fortsatt lenge igjen av kontrakten min, så jeg regner med at det kanskje er svar nok, svarer Solskjær.

- Har du noen gang fryktet sparken?

- Nei. Du går ikke inn i en sånn jobb og frykter det. Du har troa på det du holder på med, du har støtte fra klubben. Jeg må bare si at jeg har veldig god backing og sterk ledelse fra klubben her og eierne, forteller han.

Preller av

Det følger med en rekke utfordringer når du er manager i en av verdens aller største klubber. Det konstante søkelyset, skriveriene, ryktene, meningene, presset og trykket er ikke til å komme unna.

Solskjær vet det, og har etter et langt liv - både som spiller og nå også som trener - blitt vant til det. Han sier han ikke tar seg nær av det om når det «skrives stygge ting om ham». Han peker på sin egen mentale styrke som en sentral årsaken til at slike ting preller av ham «som vann på gåsa», et uttrykk han selv bruker for å beskrive situasjonen.

Apropos det mentale: - Det mentale er noe vi stadig prater mer og mer og åpnere og åpnere om, og det er ikke uvanlig at folk benytter seg av mentale trenere og idrettspsykologer. Har du vært borti noe av det?

- Nå tror jeg det er så spesielle tider, og det er pandemi. Jeg tror mange trenger hjelp for å få utløp for frustrasjon, tankene sine. Når du er fotballspiller, er du mer utsatt enn andre når det kommer til kritikk. Men kritikk har jeg aldri trengt å snakke med noe profesjonelle om. Det har jeg håndtert, sier Solskjær og fortsetter:

- Men da jeg var spiller og var på vei tilbake etter den alvorlige kneskaden min, hadde jeg både gjennom klubben og meg selv personlig forskjellige som jeg snakket med. Jeg vet at en viktig del av det å være fotballspiller, og menneske for den saks skyld, er å ha noen å snakke med. Man må være mentalt på rett sted. Så jeg har ikke noen profesjonelle som jeg betaler og snakker med, men jeg har mange gode samtalepartnere.

Sparken-rykter

Ryktene om sparken er et avsluttet kapittel. Ikke bare fordi Mauricio Pocetthino ikke lenger er arbeidsledig, men på grunn av Solskjærs vanvittige snuoperasjon: For drøye to måneder siden lå de nemlig ni poeng bak Liverpool og befant seg på en mildt sagt oppsiktsvekkende svak 15. plass på tabellen.

I skrivende stund er de imidlertid serieledere - for første gang på nesten tre og et halvt år - tre poeng foran de regjerende ligamesterne Liverpool.

- Hvordan har du og dere snudd dette her?

- Vi har hatt ett fokus hele tida: at dette er et langsiktig prosjekt. Vi tenker på klubbens beste og hvordan vi skal se ut om en liten stund. Vi fikk litt kritikk etter kampen mot Arsenal, hvor jeg synes vi var litt «over the top». For det var en jevn kamp, hvor det kunne endt med seier til oss. De fikk en straffe, så de vant kampen. De kampene er alltid tette. Vi trykker ikke på noen panikknapp. Vi har hatt troa på det vi jobber med.

- Trenerapparatet, de trenerne jeg har med meg og støtteapparatet er helt fantastiske. De er utrolig hardtarbeidende. De er fokuserte. Vi vet hvordan vi har lyst til å se ut. Så vet vi at enkelte kamper kan vi ikke kontrollere utfallet. Men du må kontrollere prosessen, og det synes jeg vi gjør, avslutter Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer