Viste nye bilder:

Konfronterte stjerne etter dette

Britiske James Clugnet gikk i bakken etter en episode med Erik Valnes i lørdagens sprint. Etter løpet gjorde et nytt bilde at Storbritannia-trener krevde svar.

ARMEN SOM DISKUTERES: James Clugnet fra Storbritannia og Erik Valnes under kvartfinalen i langrenn under verdenscupen på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se verdenscupen i langrenn fra Lillehammer på TV 2 Direkte og TV 2 Play hele helgen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Se her.

Storbritannias trener Hans Kristian Stadheim kom joggende bort til Dagbladet på Lillehammer. Han ville vise oss nye bilder av episoden mellom Erik Valnes og James Clugnet under lørdagens kvartfinale, som endte med at briten falt og fikk sjansene spolert.

De to krasjet i den siste svingen før oppløpet, og Stadheim mente at bildene potensielt satte episoden i et helt nytt lys. Bildet viser blant annet at Valnes har armen «over» britens arm.

ENDTE MED FALL: James Clugnet gikk i bakken etter duellen med Valnes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDTE MED FALL: James Clugnet gikk i bakken etter duellen med Valnes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Diskuterte i tre minutter

Treneren forklarte at han ville vise dem til Valnes, og tilfeldighetene ville ha det til at de støtte på hverandre rett etterpå, foran Dagbladet og andre medier.

Stadheim viste fram en bildeserie og ville vite hva den norske sprintstjerna tenkte om situasjonen.

- Du får det ikke fra siden, for han lener seg mot meg, sier Valnes i samtalen Dagbladet overvar.

- For meg ser det ut som han er foran og så ser det ut som du tar tak sånn (i armen), kontrer Stadheim, og påpeker at eleven følte at han var forbi.

DISKUTERTE: Hans Kristian Stadheim og Erik Valnes i samtale om episoden. Foto: Kristoffer Løkås
DISKUTERTE: Hans Kristian Stadheim og Erik Valnes i samtale om episoden. Foto: Kristoffer Løkås Vis mer

Diskusjonen varte i mer eller mindre nøyaktig tre minutter, og rett etterpå ville vi vite om Valnes hadde endret mening etter de nye bildene.

- Det er første gang jeg ser bildene. Vi er egentlig ganske enige. Det handlet om hvordan vi opplevde det. Situasjonen kan diskuteres, men en med et kaldt hode og mer erfaring ville kanskje lagt seg mer ut enn ham, forklarer Valnes til Dagbladet.

På spørsmål fra VG om armen var for aktiv, sier Valnes:

- Det var ikke til å unngå, for han kom så nært. Jeg vet ikke helt, men jeg tok ikke tak. Han var på vei til å kutte over skia mine.

En liten time etter diskusjonen tikket det inn en melding fra Stadheim:

- Etter å ha sett bildene og snakket med Valens er det nok en «race incident». Det er en tight situasjon der konsekvensen er at det blir litt «slåssing».

ELLEVILL JUBEL: Heidi Weng satte i et jubelbrøl som samtlige på arenaen fikk med seg, Even Northug frykter at storebroren må sensureres og den polske utøveren Izabela Marcisz har gjort seg kjent for de norske TV-seerne. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: Bilder fra TV 2 Vis mer

Irritert

James Clugnet selv var veldig skuffet etter lørdagens sprint, som ble vunnet av Johannes Høsflot Klæbo.

- Jeg var «pissed» og veldig frustrert. Det føles som at det skjer veldig ofte med meg, forklarer han til Dagbladet.

- Hvordan opplever du situasjonen?

- Jeg forsøkte å gå forbi Valnes. Jeg var forbi han da han forsøkte å gå inn i svingen. Han er dobbelt så stor som meg, og da gikk jeg i bakken. Vi får se hva juryen sier. Det føltes som det var hans feil. Det er veldig kjedelig.

Valnes selv var ikke enig:

- Han hadde ikke en god sak. Han er jo ikke helt forbi meg, og kutter foran. Han hadde en god sak med tanke på å komme foran i mål, hvis han hadde kjørt en god sving i stedet for å kjøre på meg. Det var risky.

26-åringen fra Sørreisa bruker Johannes Høsflot Klæbo som eksempel på en som holder seg unna slike episoder:

- «Jimmy» er en herlig fyr, og rask som bare det. Men ser du på Johannes (Høsflot Klæbo) som eksempel: Alle prøver å takle ham fra høyre og venstre hele tida, men han er aldri innblandet i noe tull. Det er fordi han går litt safe og aldri oppsøker sånne situasjoner. Ikke noe vondt om «Jimmy», for han er god nok til å stå i en finale og på en pall.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer