Kong Ball

YOKOHAMA (Dagbladet): Tyskland- Brasil 0- 2. Han scoret begge, smilte, gråt og kysset VM-trofeet som om det skulle vært en baby. Når han våkner i dag vil han være større enn gud. Men i går kveld var han fortsatt bare gutten Ronaldo. Som gledet seg til sex med kona.

Ja, du leste riktig. Sex. Ikke party med gutta, men sex. For etter 40 dager uten, sto kona Milene høyt på prioriteringslista til VM-kongen da Brasil hadde tatt sin femte VM-tittel.

VM-trofeet hadde han jo allerede klådd på i et par timer.

Og det er vel egentlig bare brasilianske journalister som kan spørre om sånt når mannen som akkurat har tangert Pelés 12 VM-scoringer, og med dem sendt hele den fotballgale nasjonen til et sted langt forbi virkeligheten, kommer smilende med verdens mest berømte tenner. Alt det andre - spesielt om hvordan det føles og sånt - har de jo sett. Så derfor gøyv man bare på og ba Ronaldo om å sammenlikne sine private hyrdestunder med det å spille VM-fotball.

Og enda mer brasiliansk i en sådann og erotisk jubelstund, ba gutten om å gi et svar på hva det er hardest å være foruten - sex eller en VM-tittel.

- Begge deler er vanskelig å holde seg unna, sier Ronaldo mens han nesten ramler av taburetten han sitter på.

- Og sex skal jeg ha om noen få øyeblikk. Men det kan ikke sammenliknes, og jeg sier ikke det fordi det ikke er bra, men det er ikke fullt så givende. For sex har jeg veldig ofte. Mens muligheten til å vinne VM-gull bare kommer hvert fjerde år.

Deler med alle

Ronaldos comeback på fotballbanen er så stort at det kan gjøre en hedning religiøs. Og når han snakker om det, er Gud den første han takker. Før lagkameratene får sin del av æren, trener Scolari, familien, det brasilianske folket, alle han liker som ikke er brasilianske, og en fysioterapeut som har behandlet ham i stand.

Til å score åtte mål på sju kamper i VM.

- Sakte men sikkert begynner det som har skjedd å gå opp for meg, sier han. - Men det vil ta tid før alt har sunket inn. Og jeg er veldig glad, veldig rørt og veldig stolt.

- Jeg føler at jeg er omringet av glede.

Og:

- I mine villeste drømmer kunne jeg aldri ha forestilt meg at dette var mulig, fortsetter Ronaldo. - For meg har hvert steg på fotballbanen vært som en stor seier. Og målene jeg har scoret - det er ingen som aner hvor mye de betyr. Etter all den motgangen jeg har hatt, er det derfor vanskelig for meg å sette ord på det jeg føler.

En følsom kar

Og du så det mens kampen pågikk også. Og etterpå. Hvordan følelsene herjet i Ronaldo. For etter først å ha glist rått over gaven han fikk fra Oliver Kahn til 1- 0, brast han i gråt da Roberto Carlos kom og gratulerte ham med målet. Og sånn var det etterpå også - det var smil og gråt om hverandre. Inntil han pakket hodet sitt inn i det brasilianske flagget.

Og bare gråt.

- Da jeg fikk VM-trofeet i hendene, opplevde jeg et øyeblikk man egentlig ikke kan tenke seg, sier Ronaldo. - Jeg var så glad, det var så flott. Og vi snakket om det på forhånd - vi minnet hverandre på hva vi gikk glipp av i Paris for fire år siden.

- Og vi bestemte oss for at det ikke måtte skje igjen.

I pausen var det mange som mente at det kunne komme til å skje igjen. Brasil hadde hatt fem målsjanser - Tyskland ingen - og Ronaldo av alle hadde brent tre av dem. Og den siste på et klokketreff etter en vending fra 11 meter.

Som selvfølgelig gikk rett i kneet på Oliver Kahn.

Men den fjerde sjansen scoret han på. Han måtte jo det da Kahn mistet ballen ned på gullfoten hans. Og den femte klistret han også inn forbi en sønderknust tysk målvakt.

Et delikat skudd fra 15 meter som kjærtegnet stolperota på vei inn til VM-tittelen.

Laget er størst

Og så ble han tatt av banen! VMs toppscorer, og verdens i går kveld gjenerklærte beste fotballspiller, ble tatt av banen i den VM-finalen han hadde avgjort på egen hånd. Ikke lenge før slutt, det får da være grenser, men likevel; Ronaldo ble tatt av banen. Og det er sånn man gjør det i Brasil - og det er sikkert som med spørsmålene om sex. Det er helt naturlig.

- Dette handler ikke først og fremst om meg, sier Ronaldo. veloppdragent. - Dette handler om spillerne som har gjort det, en gjeng som gjorde det ingen trodde var mulig, og om det brasilianske folket. For ingen ting er større enn laget.

- Jeg ville ikke vært der jeg er nå uten alle de andre spillerne.

Brasil forlot finalearenaen i Yokohama med Ronaldinho i front med sambatromme. I dag vil hele Brasil fortsette å riste.

GREP OM POKALEN: Ronaldo viste storhet under VM-finalen i går. Her har han scoret Brasils første mål.
MER GLEDE I VENTE: Ronaldo og kona Milene.