Kong Costa og Hazard for sterke for tapre Leicester

Og Drogba ble hyllet.

VELKOMMEN: Diego Costa takket det frammøtte hjemmepublikummet med å sette inn 1-0. Spanjolen står dermed med to scoringer på like mange kamper. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
VELKOMMEN: Diego Costa takket det frammøtte hjemmepublikummet med å sette inn 1-0. Spanjolen står dermed med to scoringer på like mange kamper. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

• Chelsea-Leicester 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Både Chelsea og Leicester imponerte i sine respektive serieåpninger mot Burnley og Everton. Likevel var det ikke mange som levnet de for anledningen rødkledde fra Midlands store muligheter på Stamford Bridge i ettermiddag.

Men Nigel Pearsons gutter viste at de ikke kommer til å bli noen kasteball denne sesongen.

Kasper Schmeichel holdt lenge «The Foxes» inne i kampen, men måtte til slutt gi tapt for Diego Costa og Eden Hazard som sørget for en komfortabel 2-0-seier for hjemmelaget.

Dermed står Mourinhos menn med to strake seiere og en tabelltopp de ikke kommer til å gi fra seg frivillig.

Målløst Chelsea var laget som hadde ballen mest i den første omgangen, men hverken Andre Schurrle eller Diego Costa klarte å få sine avslutninger på mål, og dermed slapp Kasper Schmeichel unna de virkelig store bestrevelsene før hvilen.

Omgangens eneste avslutning mellom stengene til mostanderen var det gjestenes Riyad Mahrez som sto for, men Thibaut Courtois lå nede og ventet på langskuddet.

Midtbanespilleren fra Algerie viste gode tendenser ved flere anledninger, og var sammen med Ritchie De Laet den som sto for det Leicester hadde å komme med.

Full fyr Det var tydelig at Jose Mourinho hadde gitt beskjed om at den første omgangen ikke holdt mål, for det var et annet Chelsea som entret banen etter pause.

I løpet av få minutter hadde Oscar sendt avgårde et skudd som smalt i den venstre stolpen til Schmeichel, før Branislav Ivanovic steg til vers i feltet og bare en veldig god dansk keeper sto i veien for en hjemmeledelse.

Men Leicester og David Nugent var heller ikke ufarlige. Plutselig var 29-åringen mutters aleine med Courtois, men Chelseas nye førstekeeper gjorde seg svær og fikk avverget skuddet.

Costa og Hazard Likevel, Chelsea kom sakte men sikkert nærmere den forløsende 1-0-scoringen, og liket etter at timen var rundet satt den bak en tapper Schmeichel.

Ivanovic dro seg fri på høyrekanten, og inne foran målet ventet selvfølgelig Costa. Den brasilianskfødte spanjolen tok lekkert imot ballen, og med en lang tå pirket han de blåkledde i ledelsen.

Hazard hadde ingen stor forestilling på Stamford Bridge i ettermiddag, men med et snaut kvarter igjen på klokka viste han hvorfor man aldri kan ta øynene vekk fra ham. En kjapp sidedragning fulgt av et noe heldig skudd som sneik seg under Schmeichel og vips så var det 2-0.

Ti minutter før full tid fikk også hjemmepublikummet et velkomment gjensyn med Didier Drogba som entret banen til øredøvende jubel fra de frammøtte.

Flere mål ble det ikke og Chelsea befester dermed tabelltoppen, mens Leicester nok en gang får vist at de kommer til å gi både noen og enhver problemer denne sesongen.

Costa fikk moderat skryt av sjefen etter kampen.

- Han er en spiss. De lever av å score. Han kan spille enda bedre enn han gjorde i dag. Han scorer og gjør det på et viktig tidspunkt. Det er viktig at vi har en spiller som kan score viktige mål, sa Chelsea-sjef Jose Mourinho til Sky sports, ifølge NTB.

Han var også glad for å ha Dider Drogba tilbake i klubben.

- Å jobbe med Didier igjen vekker følelser i meg. Vi er glade for å ha ham tilbake, og jeg er glad og stolt over å kunne jobbe med han, sa Mourinho.