«Kong» Dæhlie møtte kronprinsen

HAKUBA (NTB): Langrennskongen Bjørn Dæhlie bukket dypere enn da han fikk sitt sjette OL-gull etter 10-kilometeren. I dag møtte han kronprins Haakon som startet sitt OL-besøk med å følge Lasse Kjus inn til sølv i et utfordrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dæhlie stakk innom Norway Village der Norges Olympiske Komité og norske sponsorer har bygget opp et treffsted for nordmenn under vinterlekene.

  Han hvilte ut etter seieren og fikk Haakons gratulasjoner.

- Det gikk vel litt trått for deg første dag, men nå har det løsnet. Det er vanskelig å følge med i USA. TV-dekningen av langrenn er ikke så bra, men jeg har fått lest litt om OL, sa kronprinsen som er den eneste fra kongehuset som gjester OL.

  Kong Harald og dronning Sonja kommer ikke til Hakuba. De skal snart besøke Sør-Afrika. Haakon «deltar» i sitt tredje vinter-OL. Han var også på plass i Albertville og Lillehammer.

Vil se alt

Kronprins Haakon kom til Hakuba rett fra San Francisco der han studerer. Den vordende monarken skal oppholde seg i Japan i seks dager, og han kommer ikke til å droppe en eneste norsk utøver i aksjon dersom han har sjansen til å følge konkurransen. I tillegg til sport kommer han også til å sette av tid til studier. I løpet av noen få uker skal han avlegge del-eksamener.

  - Dette er bare fint, og det var virkelig gøy for Lasse at det gikk så bra, sa Haakon som ble guidet rundt det norske tunet av Petter Rønningen, kjent som en av frontfigurene i Lillehammer-lekene for fire år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer