Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Kong David» frir til Menigheden

Vil bli karrieren ut i Start. Dette skriver lokalavisene om Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Eirik Bakke hyller Brann-fansen for å være bedre enn supporterne til Leeds.

Danske David Nielsen går enda lenger i å gjøre seg populær hos sine nye fans. Han varsler at han vil avslutte karrieren på Sørlandet.

Dette skriver lokalavisene etter gårsdagens runde i Tippeligaen:

Lyn-Odd Grenland 1-1

Lyn innrømmer på sin egen hjemmeside at Odd var det beste laget i åpningen.

- Et fortjent poeng i underholdende kamp, mener Henning Berg, som i går kveld ga kunstgresset i Tromsø skylda for sår muskulatur hos spillerne sine.

I Skien påtar danske Jacob Sørensen seg deler av skylda for at ikke Odd fikk med seg tre poeng hjem. Han ble spilt fri av Tommy Svindal Larsen, men sviktet alene med Lyn-keeper Eddie Gustafson.

- Det første mottaket på ballen var for dårlig, og da gikk det ikke, sier Sørensen til Telemarksavisa.

image: «Kong David» frir til Menigheden

Selv om han føler han kunne avgjort, er han ikke uvillig til å dele på skylda.

- Det kunne skjedd mye etter det. Vi hadde også en stor sjanse til, sier Sørensen med adresse til svenske Olof Hvidén-Watson, som skjøt utenfor via Gustafson.

Brann-Sandefjord 5-3

Eirik Bakke roses for «magisk fotballspill» av Bergens Tidende etter hjemmedebuten for Brann.

Selv lot han seg imponere av stemningen. 16 900 tilskuere er flere enn det Leeds hadde hjemme mot Wolverhampton sist helg.

- Det var helt fantastisk! Mye bedre stemning her enn jeg er vant med fra Leeds, sier Bakke.

Bakke fikk en smell i hodet, men da han gikk ut til trampeklapp på stillingen 3-0 etter en time, var det på grunn av ankelskaden han hadde fra før.

Kristjan Ørn Sigurdsson, som scoret det viktige 4-3-målet, spilte nesten hele kampen med brukket nese, mens Erlend Hanstveit fikk slått ut ei fortann.

VIL BLI: David Nielsen varsler at han vil bli i Start ut karrieren. Foto: Scanpix
VIL BLI: David Nielsen varsler at han vil bli i Start ut karrieren. Foto: Scanpix Vis mer

- Det skal bli interessant å se noen av episodene i reprise, for det var en del stygge situasjoner, sier Mons Ivar Mjelde til BT.

Sandefjord kjempet seg heltemodig inn i kampen fra Brann ledet 3-0 til Birger Madsen stanget inn 3-3. Så kom Brann tilbake.

- Det er det sureste i SF-trøya noensinne. Vi hadde Brann i kne, og de var shaky. Da er det ekstra bittert å få to imot på slutten av matchen. Dette burde vi ha rodd i land, sier Madsen til Sandefjords Blad.

Viking-Stabæk 3-1

Aslak Sira Myre blogger om Viking hos Stavanger Aftenblad. Han skriver blant annet at

Tom Nordlies Viking ikke var «vesensforskjellig fra Tom Prahls i de første seksti minuttene».

Og selv om innsatsen i slutten av kampen var formidabel, mener han det er for tidlig å friskmelde Viking etter én kamp med ny trener.

Følelsene var uansett sterke på Viking stadion i går kveld. Styreleder Ole Rugland i Viking gråt etter kampen, forteller Rogalands Avis.

- Jeg har ikke ord for det, sier Rugland.

Tårene lurer hos Stabæk også, som skulle reise seg etter tap mot sterke Rosenborg og Brann. Alt så også bra ut til Inge Andre Olsen ble båret ut med hodeskader på stillingen 0-1.

- Vi tapte kampen da Inge måtte ut med skade. Da måtte vi omrokkere en hel del. Han er vår jernmann bak der, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Asker og Bærums Budstikke.

Start-HamKam 2-0

Danske David Nielsen viste hvorfor han blir kalt «Kong David» av Menigheden da han startet og avsluttet kampen mot HamKam med scoring.

Og etter kampen leverte han et nytt frieri til fansen:

- Jeg trives fantastisk godt i Start, og kan godt tenke meg å avslutte karrieren min her. Jeg har hatt mitt eventyr i 11 forskjellige klubber, så jeg har ingen ambisjoner om å dra utenlands igjen, sier David Nielsen til Fædrelandsvennen.

Og styreformann Erik Solér svarer med å rose Nielsens betydning på og utenfor banen:

- En ting er hvordan han gang på gang leverer varene, men dere skulle vært flue på veggen i garderoben og sett hvordan han piffer opp de andre gutta. Han er helt fantastisk for gruppen, skryter Solér.

Start-trener Stig Inge Bjørnebye har imidlertid litt vond bismak etter at laget hans slo laget til kameraten Frode Grodås.

- Jeg skulle gjerne sett at Frode ikke var i den situasjonen han er med HamKam nå. Vi vant tre viktige poeng, men jeg liker ikke at Frode sliter. Vi er nemlig ekstremt gode venner, sier Bjørnebye til Hamar Arbeiderblad.

Avisa mener HamKam ble forutsigbare med mye langt mot Markus Ringberg. Grodås er ikke helt uenig.

- Defensivt spilte vi en meget god kamp, men vi var ikke dyktige nok offensivt denne gangen. Dødballene våre var ikke bra, sier HamKam-treneren.

Fredrikstad-Molde 1-1

Kampen i Fredrikstad endte 1-1, men om lagenes spillere hadde fått dømme selv, skulle det visst vært 0-0.

I Molde freser man selvsagt etter at Mihaly Toth banket inn 1-0 med armen.

- Jeg ble veldig frustrert der og da, men skal ikke harselere for mye med dommerne i ettertid. De så det vel ikke. Det var veldig feigt å score på den måten, og jeg klarte ikke å roe meg ned i etterkant, sier Hoseth til Romsdals Budstikke.

Det var selvsagt dumt av Hoseth, som snakket på seg gult kort og må stå over neste kamp for Molde.

Men Fredrikstad-keeper Lasse Staw er like bestemt på at Moldes utlikning ikke skulle vært godkjent heller.

Han mener han ble hindret fra å gripe inn da Magne Hoseth skrudde en corner rett i mål.

- Det var en klar obstruksjon og målet skulle aldri vært godkjent, sier Lasse Staw til Fredrikstad Blad.

HANDS: Mihaly Tohts handsmål er samtaleemne i Molde i dag. I Fredrikstad mener de Hoseths cornermål skulle vært annullert.
FORTJENT POENG: Stefan Gislasson utlikner for Lyn mot Odd.
BEDRE ENN I LEEDS: Eirik Bakke er imponert over Bergens-publikummet.