Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kong Harald på vei mot VM-bronse

Kong Harald og hans mannskap i «Sira» holder tredjeplassen i sin klasse under VM for 8-metere på Bodensjøen, men er à poeng i kampen om sølvet før siste dag.

GODT MESTERSKAP: For Kong Harald og hans mannskap i «Sira». Foto: FELIX KASTLE / DPA / NTB scanpix
GODT MESTERSKAP: For Kong Harald og hans mannskap i «Sira». Foto: FELIX KASTLE / DPA / NTB scanpix Vis mer

«Sira» stiller i klassen for klassiske båter produsert før 1968. De kjemper om å vinne Sira Cup, et trofé som ble etablert av kong Olav under VM på Hankø i 1983.

Kongen har vunnet to av de fem første seilasene i klassen. Han har også en fjerde- og en femteplass. Fredag ble det en ny klasseseier, samt en annenplass.

I den tredje seilasen ble han diskvalifisert for tjuvstart. Tirsdag og onsdag ble det ingen seilaser på grunn av dårlig vær.

I Sira-klassen har kongen sanket 29 poeng, mens finske «Luna» med Harri Roschier som skipper er i ledelsen med 21 poeng. Hjemmeseileren Echard Kaller innehar 2.-plassen med 29 poeng, men leder foran kongen som følge av bedre plasseringer i de enkelte seilasene.

Totalt er det den østerrikske båten «Conquiastador» med Werner Deuring som er i føringen. Den seiler i klassen modern. Totalt holder «Sira» sjetteplassen.

VM avsluttes lørdag.