Kong Henry

Arsenal feide Inter av banen med 5-1, og håpet om avansement lever.Vi fulgte Champions League direkte.

Den franske landslagsspissen scoret Arsenals første og tredje mål, og leverte det viktige 2-1-målet nesten ferdigscoret for Fredrik Ljungberg. I tillegg herjet han med Inter-forsvarerne hele kampen og skapte mange store sjanser.

Edu og Robert Pires fullførte Arsenal-festen med scoringer i de siste minuttene mot et Inter-forsvar som var gått helt i oppløsning etter sitt ublide møte med Henry.

Hevn

Arsenal hevnet 0-3-tapet mot Inter på Highbury i den aller første mesterligakampen og er nå forbi italienerne på innbyrdes oppgjør dersom de fortsatt står likt i poeng etter siste runde.

Arsenal ville vært utslått med tap, og ville vært avhengig av hjelp med uavgjort, men seieren i løvens hule betyr at Arsenal går videre i mesterligaen med hjemmeseier over Lokomotiv Moskva om to uker.

Dersom Inter spiller uavgjort borte mot Dinamo Kiev i sin siste kamp, vil Arsenal greie seg også med uavgjort.

Ville vinne

Arsenal tok ledelsen i det 25. minutt da Henry scoret sitt 28. mesterligamål. Pires og Ashley Cole dro opp et angrep som endte med at Cole spilte ballen ut til Henry. Fra drøyt 16 meters hold plasserte han den flatt og utagbart ved stolpen.

Gjestenes glede varte i bare åtte minutter, før Christian Vieri scoret et heldig mål som tilsynelatende ikke ga ham noen som helst glede. Spissen er i åpen krangel med Inter-tilhengerne og jublet ikke da hans skuddforsøk traff Sol Campbell og lurte Arsenal-keeper Jens Lehmann.

Det startet med at Arsenal mistet ballen på midtstreken. Inter kontret raskt, og Vieri utfordret Campbell. Skuddet traff stopperen i hælen og gikk i en rar bue over keeper via tverrliggeren før ballen falt ned i mål.

Arsenal ville fortsatt vært med i kampen om avansement med uavgjort, men ville da også vært avhengig av at Inter tok poeng i Kiev neste uke. Laget ønsket å kunne avgjøre selv, og tok en ny ledelse fire minutter ut i 2. omgang.

Ydmyket Inter

Henry herjet med Inter-forsvarerne, vendte bort Marco Materazzi og slo tunnel på Ivan Cordoba da han la inn. Han fant Ljungberg alene foran mål, og svensken dempet ballen før han slo den i mål.

Henry fortsatte å imponere, og han skapte store sjanser både for seg selv og medspillere. Inter presset på for utligning, men hadde ingen tilsvarende nøkkel til å åpne det solide Arsenal-forsvaret.

I det 85. minutt ydmyket Henry hjemmelagets kaptein Materazzi da han først løp fra ham på en kontring, deretter fintet ham ør og til slutt scoret målet som punkterte kampen med et skudd ved lengste stolpe.

Edu slo inn 4-1 etter at keeper tabbet seg ut på et Henry-innlegg, før Pires rundet av Inters marerittkveld.

Arsenals seier betyr at alt er åpent i gruppe B før siste runde om to uker. Alle fire lag kan avgjøre selv med seier i siste runde, men Lokomotiv Moskva greier seg også med uavgjort.

Ljungberg, Pirés og Henry feirer Arsenals tredje mål.