Kong Hushovd av Postgirot

Med mamma Unni og pappa Per Sverre ringside suste Thor Hushovd inn til seier på 3. etappe av Postgirot Open fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En time etter at foreldrene fra Grimstad ankom den idylliske svenske småbyen, slo sønnen Thor til med en smart spurtseier på den 193 kilometer lange etappen mellom Motala og Skövde. I sammendraget har Hushovd fått et forsprang på 42 sekunder ned til lagkameraten Stuart O'Grady. Det begynner å lukte noe.

- Helt topp at de fikk oppleve dette, sier Hushovds om sitt opphavs tilstedeværelse. Han er ikke lenger redd for de fryktede motbakkene rundt Huskvarna på lørdagens etappe. Dette kan holde hele veien inn til Göteborg søndag.

Taktisk seier

Den tidligere U23-verdensmesteren kan følge i Atle Kvålsvolls fotspor - trønderen vant Postgirot Open i 1989.

- Formen er bedre enn noensinne i motbakkene. Kanskje kan dette gå bra likevel, undrer Hushovd overfor NTB. Tidligere denne uken har han konsekvent advart mot Huskvärnabakkene.

Thor Hushovd opptrådte iskaldt og smart taktisk fredag. 400 meter fra mål stakk han fra de andre seks, som hadde fått et forsprang mot slutten. Han overrasket dem totalt. I en knallspennende spurt slo han belgieren Jo Planckaert med de nødvendige centimeterne. Nok en nordmann utmerket seg ved å innta pallen. Kurt Asle Arvesens 3. plass førte ham også opp på tilsvarende plassering i sammendraget. Arvesen ligger 47 sekunder bak Hushovd, men det skal godt gjøres å kjøre inn det på de to avsluttende etappene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer