Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Kong Kahn» tok farvel

Hyllet av 69 000 tilskuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyllet av 69.000 tilskuere tok Oliver Kahn tirsdag et beveget farvel med fotballen etter 20 år som en av verdens beste målvakter.

Han ble byttet ut etter 75 minutter i avskjedskampen da Bayern München spilte 1-1 mot Tysklands landslag. Mens trenerne Jürgen Klinsmann og Joachim Löw og alle spillerne sto æresvakt, løp Kahn æresrunde til tordnende bifall.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er det største jeg har opplevd i karrieren min. For en måte å avslutte, sa Kahn.

Piotr Trochowski overlistet ham etter en drøy halvtime og ga landslaget ledelsen, men Miroslav Klose utlignet tidlig i 2. omgang.

Det var på forhånd ventet at Kahn ville spille en omgang for hvert lag, men han gjorde det i helgen klart at han ville vokte Bayern München-målet så lenge han var på banen.

Før kampen ble Kahn verbalt hyllet av størrelser som José Mourinho, Luis Figo og hans tidligere landslagsrival Jens Lehmann, som ble møtt med piping.

Kahn spilte 557 seriekamper, 140 europacupkamper og 86 landskamper. Han vant åtte seriegull med Bayern, og mesterligaen i 2001. I 2002 ble han kåret til VMs beste spiller, men en tabbe i finalen mot Brasil bidro til at det bare ble sølv.

(NTB)

POPULÆR: Sånn blir det når du står utmerket i mål i 20 år, slik som Oliver Kahn har gjort det. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/SCANPIX
POPULÆR: Sånn blir det når du står utmerket i mål i 20 år, slik som Oliver Kahn har gjort det. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: «Kong Kahn» tok farvel

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!