Kong King

Både Freud, Einstein og Shakespeare ble sitert da Don King, saksøkt for millioner av dollar lanserte planen sin for å samle tungvektstrippelen gjennom kamper i Beijing og Nigeria. Til slutt siterte han seg sjøl: - Spillet heter penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Confucius, Simon Wiesenthal, en bråte kinesiske filosofer og Bibelen ble også flittig brukt da King snakket seg heit under mandagens pressekonferanse på Tao's - en asiatisk restaurant - på 58. gate, Manhattan, New York.

De fleste trodde den 69 år gamle boksepromotoren med det høye håret var ute av sirkuset. Nå gjør han comeback og slår knockout på gribbene som kriger om tittelkampenes dollarmillioner.

Og som alltid: Millionsøksmålene strømmer inn. Fra både forsmådde TV-selskaper, tidligere samarbeidspartnere og boksere.

Mike Tyson er forbanna, og har pusset advokatene på sin tidligere samarbeidspartner. Minst like forbanna er Lennox Lewis. Som har satt sine advokater på samme mann.

Hvert belte har sin rettssak.

Men Don King bare gliser.

Som vanlig.

Don King

Alder: 69 år.

Sivil status: Gift med Henrietta, datteren Debbie, sønnene Carl og Eric.

Bor: Ohio og Florida.

Yrke: Boksepromotor.

Karriere: Har ifølge seg sjøl stått bak 500 VM-kamper og skaffet 93 boksere mer enn en million dollar på bok etter kamper arrangert av ham siden 1972. Kjent som hensynsløs businessman med søksmål rennende jevnt inn. Bygger opp kampene sine med show og konflikter mellom bokserne i forkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer