Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kong Lasse

Lasse Kjus har gjort verdens beste alpin-VM noensinne. Ingen har noensinne vunnet 5 medaljer fra ett og samme mesterskap slik Lasse har gjort i Vail.

Norge stilte med et lag breddfullt av gamle OL- og verdensmestere i slalåm. Men etter at Hans Petter Buraas og Tom Stiansen kjørte ut i første omgang måtte vi stole på vår nye VM-konge istedet. Lasse Kjus skuffet ikke. Etter å ha ledet første omgang, holdt han hodet kaldt, nok en gang og kjørte inn til en sølvmedalje til tida 1.42.23, elleve hundredeler bak dagens mann.

- Dette er helt utrolig, det er nesten ikke til å tro, sa Lasse om hans historiske sølvmedalje.

- Jeg ble litt sliten i siste henget, så jeg er fornøyd med hva jeg greide. Det er ikke lov å være skuffet over sølv, mente Lasse etter rennet.

Dagens overraskelse var finske Kalle Palander som kjørte for medalje med tida 1.42.12. Det holdt hele veien til pall-toppen for finnen. Palander kunne knapt tro at han vant gullet.

- Dette er helt utrolig. Jeg hadde håpet på en tredjeplass, sa finnenes nye yndling etter løpet.

Christian Mayer lå på andre plass i første omgang, han endte opp med bronsemedalje.

Det var knyttet stor spenning til sloveneren Jure Kosir. Til tross for vanskelige forhold i første omgang lå han godt an. Men Kosir var ikke helt på hugget i andre omgang og kjørte inn til 1.43.28.

Kjetil André Aamodt var uheldig med startnummeret i første omgang. I den andre omgang kjørte han bedre, og endte på tida 1.42.91.

- Det satt bedre, jeg hadde litt for gamle ski i første omgang, sa Kjetil André etter løpet.

Finn Christian Jagge hadde en umulig oppgave i andre omgang. Et håpløst utgangspunkt gjorde at Finken endte over tre sekunder bak Palander.

(Dagbladet :på nettet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media