Kong Ole Einar

Raphael Poirée må gjerne svinse rundt i den gule ledertrøya så lenge det varer. Sven Fisher hører snart fordums helter til. Men begge må de bøye seg i støvet: Etter fellesstartseieren i Anterselva i gårtroner Ole Einar Bjørndalen alene - som tidenes skiskytterkonge.

For etter sin femte triumf for sesongen og 19. verdenscupseier totalt, er det ikke lenger noen tvil om at verdens beste skiskytter gjennom alle tider så dagens lys i Norge og Simostranda for 26 år siden.

- Det er hyggelig å være tidenes beste, men dette er ikke noe jeg har reflektert særlig mye over, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

For kong Ole Einar føler seg ikke sikker på at han fremdeles innehar tronen den dagen det skal gjøres opp regnskap for skiskytterkarrieren.

- Sven Fisher (18 seirer) og Raphael Poirée (12 seirer) kommer halsende bak. Sven har bare gått ett bra renn i år, men han kommer nok tilbake, sier Bjørndalen.

Tar innpå

Men når Hans Majestet Bjørndalen har klaff med dagsformen, som i går, er det ingen i verden som har kapasitet til å stanse ham. Til tross for tre strafferunder kontrollerte han fellesstarten på «hjemmebane» i Anterselva fra start til mål. Toer Carsten Heymann fra Tyskland og treer Pavel Rostovtsev fra Russland kom aldri på skikkelig skuddhold.

Verdenscupleder Raphael Poirée klarte ikke bedre enn sjetteplass, og ledelsen på Bjørndalen i verdenscupen skrumpet til fattige 78 poeng.

Må skyte bedre

Men Ole Einar Bjørndalen mener han må skyte bedre enn han gjorde i går hvis han skal gå til topps i Pokljuka-VM, som starter om snaue to uker.

- Der vil alle skyte bedre på grunn av lettere inngang til skytebanen. Når jeg tåler tre bom i Anterselva, må jeg klare meg med én til to bom i Pokljuka, forklarer han.

Det skal bli svært spennende å følge tidenes skiskytterkonge under VM i Slovenia neste måned. For alle sine verdenscupseirer til tross: Gromgutten har hatt problemer med å slå til i store mesterskap.

Bjørndalen vant gullet på favorittdistansen 10 km under Nagano-OL i 1998, men på alle sine starter i verdensmesterskap opp gjennom årene, har han ikke fått med seg en eneste individuell gullmedalje.

Ole Einar Bjørndalen er helt avhengig av klaff på standplass for å lykkes i VM. For i sporet er det ingen som distanserer raketten fra Simostranda.

Det er liggendeskytinga som er bøygen for Ole Einar. Der bruker han ofte litt for lang tid, og han bommer litt for ofte. På det Internasjonale Skiskytterforbundets (IBU) hjemmeside står han oppført med en treffprosent på 76 i liggende, og 78 i stående.

<B>STOLT KJÆRESTE: </B>Den italienske skiskytteren Nathalie Santer er ikke vond å be hvis noen vil ha henne til å si rosende ord om kjæresten Ole Einar Bjørndalen.