Kong Scharner av Brann stadion

Brann rundspilte gullkandidaten Start.

• Vi fulgte kampen direkte

(Dagbladet.no): Brann-Start 1-0.

Brann storspilte hjemme mot Start i kveld. Og det var en mann som sto fram som den store spilleren: Østerrikeren Paul Scharner var høyt, lavt og overalt - med utgangspunkt som midtstopper.

- Jeg sa til ham før kampen at han skulle gå ut og være konge. Og det var akkurat det han gjorde, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Canal+.

Mens den nykronede kongen av Bergen er majestetisk på banen, er han folkelig beskjeden etter kampen.

- Jeg vil hjelpe laget. Jeg ga hundre for Brann. Det viktigste er at vi vant, er hans umiddelbare reaksjon på trener-skrytet.

Målgivende heading

Foruten å stanse det lille som kom av forsøk fra Start, var det Scharner som sto for den største prestasjonen da Brann scoret. Han hang høyt over hodesterke Marius Johnsen i en duell på corner, og headet ballen ned foran mål.

MÅLET: Robbie Winters banker inn kampens eneste mål etter pasning fra Paul Scharner (utenfor venstre bildekant). Foto: Scanpix
MÅLET: Robbie Winters banker inn kampens eneste mål etter pasning fra Paul Scharner (utenfor venstre bildekant). Foto: Scanpix Vis mer

Der var Branns nest beste, skotske Robbie Winters, og banket ballen forbi Starts desidert bestemann, keeper Rune Nilsen.

Tre minutter før full tid, stormet Scharner fram på høyrekanten og satte Nilsen på en solid prøve med et skudd fra utkanten av feltet.

- Det er ikke så mye løping når man spiller bak, sier østerrikeren som forklaring på hvor kjempekreftene kom fra i sluttminuttene.

Han sier også at det er som midtstopper han helst vil spille også i framtida.

- Ja, jeg tror dette er min posisjon.

- Ser ut som Figo

Start ble stort sett halsende mellom et meget velspillende Brann-lag. Tom Nordlie kom med følgende bilde på situasjonen da Canal+ intervjuet ham i pausen:

- Tom Sanne ser ut som Luis Figo utpå der.

For Start-spillerne, som tidligere i år har vært eksperter på å løpe i filler all motstand, var stadig på halvdistanse eller kom joggende bak Brann-spillerne.

Og slik kastet Start bort en gavepakke av en mulighet til å ta igjen Vålerenga på sin egen 100-årsdag.

Håper på arbeidsro

Hos Brann er Mons Ivar Mjelde stolt og lettet over at laget hans viser hva de er gode for - til tross for at han var bekymret for formen til enkelte av spillerne som har slitt med skader.

- Media her borte vil ha hodene våre på et fat hele tida. Nå fikk vi vist hva som bor i dette laget. Jeg håper det kan gi oss arbeidsro framover, sier han.

Det fortjener sannelig Brann etter en kamp der bare en strålende Rune Nilsen i Start-målet hindret målfest i Bergen.

KONGELIG: Paul Scharner løper opp og sklitakler Starts hurtige innbytter Stefan Bärlin.