Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kong Terje er tilbake

Terje Håkonsen viste nok en gang at han er snowboardsportens ubestridte konge. I helga vant han Nippon Open, et av sesongens største renn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den siste tiden har det vært en del tvil om snowboardlegenden fremdeles er så suveren som han har vært de siste sju årene.

Spesielt kom dette etter årets VM, der Daniel Franck og flere andre kjørere viste takter som tidligere kun Terje kunne levere.

Han har også slitt med en lei hofteskade i lengre tid, og mange spekulerte på om hans tid som verdens beste snowboarder var på vei inn i historiebøkene.

I tillegg har Terje i det siste prioritert filming og frikjøring, fremfor konkurranser.

Slo de beste

Men hovedpersonen selv hadde andre tanker. I helgas Nippon Open, med over en halv million kroner i premiepotten, møtte han opp og vant sin første internasjonale seier etter fjorårets 100000 dollar renn i Gerlos.

For øvrig en av de få konkurransene han har deltatt i det siste året. Stort sett alle som er spådd å ta over tronen etter Terje var på plass i Nippon i helga. Men den nybakte verdensmesteren Daniel Franck deltok ikke.

Superduell i US Open

Det neste rennet vi kan vente oss å se Terje i er US Open - som arrangeres 16-21 mars i Vermont, USA.

Daniel Franck har allerede meldt sin ankomst, og det ligger an til en superduell mellom de norske snowboardgigantene.

US Open er det mest prestysjefylte rennet i snowboardverdenen, og arrangeres for 17. året på rad. Terje har vært med i de siste seks av konkurransene. Han har en 2. plass - og fem seire.