Konge og dronning av Kollen

Liv Grete Skjelbreid ble VM-dronning og samboer Raphael Poiree VM-konge i Kollen. - Min største dag noensinne, sier Liv Grete til Dagbladet :på nettet.

Gulljenta fra Hålandsdalen turte knapt se på da hennes kjære Raphael kjempet om gull på guttas fellesstart. Etter en kjapp klem i målområdet, fikk Liv Grete klar beskjed fra Raphael:

- Han sa at nå måtte jeg bare tenke på meg selv. Men det klarte jeg ikke før jeg var igang med første skytinga, sier en overlykkelig Liv Grete til Dagbladet :på nettet.

Med gull på sprinten og gull på fellesstarten er hun VMs ubestridte dronning. I dag fikk hun sin konge da Raphael plusset på bronsen fra jaktstarten med gull på fellesstarten.

- Vi ladet opp sammen i går kveld. Vi slappet av, så litt på TV og snakket om alt mulig annet enn skiskyting. Det hjalp tydeligvis, forteller Liv Grete.

- Liv Grete var helt eksepsjonell. Hun har slitt så mye denne sesongen. Dette har vært hennes store mesterskap, og det unner jeg henne. Jeg er så stolt av henne. Hennes gull var større enn mitt, sier Raphael Poiree til Dagbladet :på nettet.

BRYLLUP I MAI

27. mai er jenta fra Hålandsdalen ikke lenger bare Liv Grete Skjelbreid. Da er hun fru Raphael Poiree. Eller kanskje er det Raphael som blir herr Liv Grete Skjelbreid?

- Jeg sa til Raphael at jeg hadde skrevet Raphael Poiree Skjelbreid på papirene som skulle sendes til presten. Da nektet han å skrive under, flirer Liv Grete.

- Så det blir nok jeg som tar hans navn. Liv Grete Skjelbreid Poiree høres vel bra ut?

Gullparet har ingen planer om å flytte til Norge etter bryllupet. Leiligheten på 27 kvadrat i franske Villard de Lans blir fortsatt parets hjem.

- Kanskje får vi råd til å kjøpe noe som er litt større nå som vi har vunnet tre VM-gull, sier Liv Grete.

FRANSK LIV GRETE?

Bronsejenta Corinne Niogret prøvde allerede på pressekonferansen etter fellesstarten å verve den norske gulljenta til de franske fargene.

- Jeg håper Liv Grete vil gå for Frankrike neste år. Vi betaler mye, sa Corinne.

- Da må de betale veldig mye, svarte Liv Grete.

- Jeg går for Norge og Raphael for Frankrike. Slik blir det nok også etter bryllupet.

På sprinten sist lørdag var både Raphaels og Liv Gretes familie i Kollen. I dag var det bare Liv Gretes familie som var på plass. Men de var til gjengjeld der i hopetall.

- Alle var her. Mamma, pappa, begge søstrene mine, farmor, masse søskenbarn og andre slektninger. Hele Hålandsdalen var visst her, sier Liv Grete.

I ettermiddag og kveld skal Liv Grete og Raphael feire alle sine gull sammen med franske og norske lagkamerater.

- Jeg tror jeg fortjener en fest nå, men Raphael må vel vente med den store feiringa til etter stafetten i morgen, sier Liv Grete.

Her kan du lese alt om Liv Gretes superløp!

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no